Printspiratie: jouw eigen gallery wall

Overal zie je ze voorbij komen: muren vol met de meest prachtige kunstwerken. In de Instagram en Pinterest-mond beter bekend als de gallery wall. En voor degenen die denken dat dit in hun eigen huis niet te bewerkstelligen is, hebben we goed nieuws: dit kun jij ook. Het enige wat je nodig hebt is een lege muur en dingen die je mooi vindt. In dit artikel geven we je wat fijne tips en zetten we de mooiste gallery walls voor je op een rijtje.  Want muren zijn er immers om dingen aan te hangen, vinden wij. Om je een beetje op weg te helpen volgt hieronder een verzameling van de mooiste inspiratie plaatjes, afgewisseld met een aantal handige tips voor het maken van jouw eigen pronk muur.
LEG HET UIT
Nee, je hoeft het niet aan iemand uit te leggen, maar maak het overzichtelijk voor jezelf. Als je hebt verzameld wat je mooi vindt en wilt ophangen, leg het dan eerst allemaal bij elkaar neer op de grond. Heb je daar geen ruimte voor? Leg het buiten neer. Of op je dakterras. Of op je bed. Als je het overzicht hebt kun je zien wat er nog mist. Of wat je beter weg kunt halen. En zo voorkom je dat je hele muur straks vol met gaten zit van spijkers die achteraf toch ergens anders moesten, of overbodig waren. Wil je niet.  
 
SPIJKERVREES
Over spijkers gesproken: sommigen vinden het eng om in hun, vaak nieuwe, hagelwitte muren spijkers te hameren. Omdat de muur dan kapot kan gaan, omdat het fout kan gaan of omdat ze niet weten of de spijkers het wel gaan houden en ze misschien wel schroeven moeten gebruiken. Mocht jij jezelf hierin herkennen, dan is er een hele simpele oplossing: je koop bij IKEA lijsterdragers (van die smalle witte plankjes) en die maak je met schroeven in de muur vast. Op deze plankjes zet je wat je mooi vindt. En je kunt eindeloos variëren zonder iedere keer nieuwe spijkers in de muur te moeten slaan. Kind kan de was doen!    
KLEIN BEGINNEN
Ben je bang dat je niet genoeg materiaal hebt om een hele muur te vullen? Dat maakt niet uit. Begin maar gewoon. Al is het met één lijst die je bijvoorbeeld boven je bank hangt. Als de eerste eenmaal hangt, zul je zien dat de rest vanzelf zal volgen. Zoek er gewoon mooie dingen bij en zul je zien dat je binnen een mum van tijd de smaak te pakken hebt.  
 
GA VOOR GROOT
Word je een beetje onrustig van al die verschillende dingen bij elkaar op één muur? Ga dan gewoon voor grote werken. Dat vult lekker snel en is overzichtelijk. Deze kun je ook zelf maken. Koop bijvoorbeeld een groot A1 vel en maak je eigen kunstwerk. Is nog lekker voordelig ook. Grote werken staan overigens ook altijd mooi op een dressoir of soortgelijk meubel. Mocht je dat thuis hebben, dan is het helemaal winnen, want dan kun je die hamer en spijkers gewoon achterwegen laten.    
HOUD HET SPANNEND
Naast lijsten met foto's of illustraties, kun je natuurlijk ook gewoon andere dingen ophangen. Dat houdt het lekker spannend, weet je. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spiegels, wandlampjes, muurkleedjes, en ga zo nog maar even door. Dingen die jij mooi vindt. Zolang je het op kunt hangen heb je vrijspel.     Nou hup, aan de slag dus. En onthoud goed: jij bent de curator van je eigen museum. O ja, en mocht je nou nog op zoek zijn naar moois voor aan de muur: wij verkopen heel toevallig een heel gezellig zestal prints. Je vindt ze in onze shop! Alle beelden komen van Pinterest, of hebben we zelf gemaakt.  
  Fotografie & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden