Jouw eigen Pinterest paradijs - Droomkeuken in de maak

De mooiste interieurs vind je op Pinterest. Niet in het echt? Nee, want dat is niet te betalen. Althans, vaak niet. Hoevaak is het al wel niet gebeurd dat je je droomhuis op Pinterest zag en dacht: die salontafel moèt ik hebben. Je klikt wat door en nog eens wat door en dan kan het huilen beginnen: die salontafel blijkt een godsvermogen te kosten. En omdat we willen voorkomen dat jullie de rest van de maand moeten leven op water en brood na zo’n interieuraankoop, ik ben op zoek gegaan naar de betaalbare versies. Om het allemaal wat haalbaarder te maken.

Nu moet ik wel zeggen dat niet alleen de naam van deze rubriek is veranderd, maar ook de inhoud. Ik ben me er namelijk de laatste tijd steeds meer van bewust dat kopen, kopen, kopen niet altijd goed is voor jezelf en voor de wereld. Dus de spullen in deze rubriek zijn nog steeds betaalbaar, maar verwacht niet alleen maar euroknallers. Ik wil jullie blijven inspireren, maar wel op een manier waar ik zelf helemaal achter sta. Dus hop, lekker wat afwisselende prijzen erin. En misschien is het wel éxtra bijzonder als je jezelf eens trakteert op iets heel moois in huis, wat misschien wel wat duurder is. Dan denk je er in ieder geval waarschijnlijk beter over na voordat je het koopt. En dat bewuste, dat is belangrijk.

De afgelopen tijd waren Josh en ik er heilig van overtuigd dat we toe waren aan een nieuw huis. Meer vierkante meters, een tuin, wat rustiger en een lekker knus oud huisje, dat is wat het moest worden. En dat allemaal in Amsterdam Noord. Erg optimistisch waren we, tot we daadwerkelijk huizen gingen bekijken en we erachter kwamen hoe belachelijk hoog de prijs per vierkante meter is aan de overkant van het IJ. Huilen met de pet op. Dat zette ons opnieuw aan het denken: zijn we écht klaar om te verhuizen? Misschien wel niet. We hebben een heerlijk huis. Waarom besluiten we niet gewoon om hier te blijven wonen de komende jaren? En zo geschiedde. Wel besloten we om ons huis dan te voorzien van een nieuwe keuken. We doen het op dit moment namelijk nog met de keuken van de vorige bewoners. Vandaar dit artikel boordevol keukeninspiratie.

1. Wandlamp (Dutchbone via FonQ, €119,00)
2. Onderzetters set van 4 (Loods 5, €12,99)
3. 12-delige serviesset (MADE, €79,00)
4. Prullenbak roze (MADE, €39,00)
5. Keramieken mok (H&M Home, €5,99 SALE)
6. Set van 2 linnen servetten (H&M Home, €9,99)
7. Beige fluwelen eetkamerstoel (Karwei, €79,95)
8. Lichtroze pot (Wonen Met Lef, €19,12 SALE)
9. Gouden garde (Bloomingville via Wehkamp, €14,95)


1.
Eetkamerstoel fluweel cognackleurig (Karwei, €109,00)
2. Uitschuifbare ronde eettafel (MADE, €499,00)
3. Gouden kraan (IKEA, €99,95)
4. Gouden flesopener (&K via Wehkamp, €9,97 SALE)
5. Theedoek (OYOY via Wehkamp, €12,50)
6. Keramieken mok (Housedoctor via Wonen Met Lef, €7,26 SALE)
7. Eetkamerstoel (Loods 5, €125,00)
8. Linnen stoelkussen (H&M Home, €24,99)
9. Bamboe afwasborstel (Meraki via H&M Home, €12,99)

Bron beelden: Pinterest.


Tekst, beeld & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden