Interieurinspiratie: Welkom in mijn badkamer

Afgelopen zondag maakte ik mijn badkamer grondig schoon en dacht ik, laat ik die weer eens vastleggen op de gevoelige plaat. De foto postte ik op Instagram. Men bleek onder de indruk van de badkamer. Erg onder de indruk zelf. Daarom besloot ik; laten we eens wat dieper ingaan op dat kleinste kamertje van ons huis.

Toen wij ons huis kochten betrof de grootte van de badkamer een schamele twee vierkante meter. Ja, twee hele vierkante meters. En hoewel dat voor Amsterdamse begrippen een prima formaat is, besloten we de ruimte twee keer zo groot te maken. Een stukje keuken moesten we ervoor inleveren, maar dan heb je ook wat. Jawel, vier vierkante meter badkamer. Is nog steeds geen luxe badhuis, maar gezellig is het wel. Hieronder wat sfeerbeelden, tips en verkoopadressen. Wellicht haal je er inspiratie uit voor jouw (mini)badkamer.

TIP

Wanneer je weinig ruimte hebt in je badkamer om spullen of meubels neer te zetten, ga dan de hoogte in. Ik hing onder andere deze (keuken)stangen op voor handdoeken (en een hele hoop andere dingen, tot ergernis van Josh). De rieten mandjes aan het rek kocht ik bij Dille & Kamille. Ook gebruikte ik deze gouden sierplankjes voor shampoo's en dergelijke.

TIP

Toen we drie jaar geleden dit huis kochten, kon ik maar geen ronde gouden spiegel vinden voor in de badkamer. Ik kocht deze bij IKEA en spoot 'm zelf goud. Nou, die hangt er drie jaar later nog prima bij. Ook werkt het lekker om voor jezelf een kleurenpallet aan te houden. Zo oogt de ruimte lekker rustig, hoeveel je er ook in neerzet. En ja, bij mij is dat op het gestoorde af - ik zoek shampoo uit in de kleur van mijn badkamer. En ja, ik weet dat dat extreem is, maar I love it.
Toch werkt het wel: die wc-rollen zien er nu eenmaal mooier uit in een leuk mandje, dan in een plastic verpakking die in de hoek is neergegooid. En dat is de truc denk ik: probeer ook van de praktische dingen iets moois te maken.

LEUKE ADRESJES

Voor manden om dingen in op te bergen
Kwantum, Karwei, Dille & Kamille en/of breng een bezoek aan Marrakech

Voor de mooiste tegels
Mosaic Del Sur, Hornbach (veel mooie budget alternatieven)

Voor zeepbakjes, potjes en tandenborstelbekers en andere accessoires
H&M Home, Søstrene Grene, Anna + Nina, Zara Home, HK Living, IKEA, Casa, Furnified, Loods 5 en/of de kringloop

Mooi en lekker douchespul
Meraki, Le Labo, Nuxe

Voor spiegels
Furnified, MADE.com, IKEA

Voor droogbloemen
Flowers + Powers AmsterdamTekst & beeld: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden