Interieur inspiratie: kantoor tour

Ongeveer anderhalf jaar geleden had ik in mijn uppie een jaar fulltime thuis gewerkt aan dit gezellige platform. En hoe fijn het af en toe ook was om uit mijn bed, in pyjama, naar mijn bureau te rollen, merkte ik ook wel dat ik nét iets te enthousiast tegen de pakketbezorger begon te kletsen als hij aan het eind van de middag langskwam. Dat was dan immers de eerste persoon die ik sprak die dag. Hoogtijd om iets buiten de deur te zoeken. En misschien wel nóg leuker: om het in te richten.

Vandaag neem ik je mee in de keuzes die ik maakte om voor mezelf een fijne werkplek te creëren. Lekker wat inspiratie dus voor wanneer je zelf misschien ook een eigen werkplek hebt of krijgt, of het nou buiten- of binnenshuis is. Ik wil er wel bijzeggen dat ik er anderhalf jaar over gedaan heb om lekker op mijn plek te zitten. In de tussentijd wisselde ik van kantoorpand en sprokkelde ik beetje bij beetje de inboedel die ik nu heb bij elkaar. Het hoeft natuurlijk niet meteen helemaal af en perfect te zijn.

MAAK EEN FIJNE PLEK VOOR JEZELF

Wat ik het allerbelangrijkst vind aan een fijne werkplek is dat het een ruimte is waar je meteen geïnspireerd en geprikkeld wordt als je binnenkomt. Dit kan door het gezellig aan te kleden met kaarsen en mooie spulletjes, maar ook door bijvoorbeeld dingen op te hangen die je inspireren. Ik koos onder andere voor een giga prikbord. Hier hang ik alles op wat ik mooi vind en samen vormt dat een sfeer en kleurenpallet. Het prikbord is momenteel gevuld met beelden, materialen en structuren waarop de nieuwste collectie is geïnspireerd. Die komt er heel snel aan.

KIES VOOR MEUBELS DIE ZOWEL PRAKTISCH ALS PRACHTIG ZIJN

Laatst kwam er een bouwvakker wat stroom lenen op kantoor. Toen hij binnenkwam zei hij: 'Oh, lekker thuis werken. Jaloers hoor.' Waarop ik zei dat dit toch echt een kantoor was. Begreep 'ie niets van 'hij had nog nooit zo'n gezellig kantoor gezien'. Hoppa, kon ik weer in mijn zak steken. Wat ik hiermee wil zeggen: een kantoor hoeft niet te bestaan uit lelijke bureaustoelen en archiefkasten. Zo koos ik bijvoorbeeld om een oude legertafel te gebruiken als bureau. Die kun je vinden op Marktplaats. Je kunt 'm opklappen, dus ook nog eens hartstikke handig als we bijvoorbeeld een evenementje organiseren hier. Bij IKEA heb je allerlei knappe bureaustoelen. Ook kocht ik een grote dichte kast om van alles in op te bergen. Alle lelijke spullen en administratiemappen lekker uit het zicht.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

Hier nog een aantal producten die ik aanschafte om van mijn kantoor een lekker plekje te maken. Ik heb veel tweedehands spullen gebruikt, daar kan ik helaas geen linkjes van delen. De nieuwe spullen natuurlijk wel. Een groot deel van alle prints en accessoires vind je overigens in mijn eigen webshop.

- Ladekastje op wielen (Ikea, €99,00)
- Witte planken (Ikea, €14,95) met witte dragers (Praxis, €6,19)
- Houten kist (Ikea, €49,95)
- Hanglamp bamboe (Kwantum, €39,00)
- Prikbord (Kurk24, €34,50)Tekst & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden