Hoera, een nieuwe collectie: geurkaarsen!

Met grote trots presenteer ik jullie een nieuwe collectie, namelijk de Mañana Mañana geurkaarsenlijn. En omdat ik zelf vind dat deze collectie iets meer toelichting verdient, dan bijvoorbeeld de prints, hierbij een heel artikel waarin ik je alles uitleg over deze nieuwe collectie.

Al sinds ik me kan heugen hebben geuren een ontzettend sterkte indruk op mij gehad. Mijn huis staat vol met een heel leger aan geurstokken, geurkaarsen, stronken sandelhout, blokken musk en ga zo nog maar even door. Één van mijn grootste dromen was dan ook om zelf een collectie geurkaarsen te ontwikkelen. Met alle geuren die ik het aller fijnst vindt en me een prettig gevoel geven. En die zijn er nu dus gewoon.

SOJAWAS

Omdat ik het belangrijk vind om een positieve stempel te drukken op onze aarde heb ik ervoor gekozen om alle kaarsen in deze collectie te maken van sojawas. Sojawas is plantaardig en dus niet schadelijk voor je gezondheid en vriendelijk voor het milieu. Bovendien brand deze wassoort veel langer dan synthetische was, waardoor deze kaars veel langer meegaat. Alle kaarsen worden met de hand gegoten door mijzelf. Ambachtelijk en eerlijk dus. Daarnaast zijn de kaarsen stijlvol verpakt in een glazen pot (en dus her te gebruiken) en beschikbaar in twee maten: 100 milliliter en 250 milliliter.

Geurkaarsen worden naar mijn idee voornamelijk gezien als een product dat je ’s avonds gebruikt wanneer het donker is. Echter ben ik ervan overtuigd dat geurkaarsen juist ook ’s ochtends en overdag je hele ambiance en daarmee je staat van zijn kunnen beïnvloeden. Geuren hebben immers een magische werking op de mens. Vanuit deze denkwijze besloot ik drie kaarsen te ontwikkelen, voor drie momenten op de dag. ‘Dageraad’ voor in de ochtend, ‘Zonnestraal’ voor in de middag en ‘Maneschijn’ voor in de avond. De geuren van de kaarsen heb ik persoonlijk samengesteld. Hiervoor liet ik me uiteraard inspireren door de desbetreffende momenten op een dag en de gevoelens en emoties die die momenten bij mij opwekken.

Omdat ik goed begrijp dat je een kaars eerst wilt ruiken voordat je deze aanschaft, maar dat via een webshop lastig gaat, heb ik iedere kaars voorzien van een belevingsverhaal. Overigens kun je alle kaarsen natuurlijk uitgebreid komen ‘beruiken’ in onze winkel aan de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam. -


- GEUREN -

Dageraad Deze geurkaars is geïnspireerd op een heldere, vroege ochtend. Vlak voordat de zon voor het eerst haar stralen laat zien en de lucht lichtroze kleurt. Zo’n ochtend waarop je de tijd neemt voor jezelf, terwijl de rest van de wereld nog moet ontwaken. De kaars bevat etherische oliën van Sinaasappelbloesem en Musk en ruikt hierdoor zowel fris, als subtiel zoet. Alles wat jij nodig hebt voor een kalme start van de dag.

-

Zonnestraal Stel je eens voor dat je je bevindt in een grote tuin die vol in bloei staat. Het is een warme, aangename zomer namiddag. De zonnestralen glippen tussen de takken van de bomen door. Als die gevoelens in een geur veranderd zouden worden, dan zou dat ruiken als deze kaars. De geuren van Wilde Vijgen en Amber roepen warme gevoelens op, maken gelukkig en laten je stralen.

-

Maneschijn 's Avonds laat je alle indrukken van de dag van je afglijden. Kom je thuis in jouw warme, veilige nest, waar je je geborgen voelt en helemaal jezelf kunt zijn. Ontspan je om op te laden voor een nieuwe dag. Deze kaars begeleid je daarin. De geuren van Sandelhout en Ceder zorgen voor ontspanning en verspreiden een kruidige, aardse en aangename sfeer door je huis. -


- ZORG GOED VOOR JE KAARS
Je hoeft 'm natuurlijk niet op schoot te nemen als je huisdier, maar als je je kaars goed verzorgd, gaat ie een stuk langer mee. Hoe je dat doet vertel ik je hieronder. Geef je kaars de tijd Als je je kaars voor het eerst brandt, laat 'm dan minimaal twee uur lang branden tot het eerste laagje van de kaars helemaal vloerbaar is. Dit zorgt ervoor dat je kaars mooi gelijkmatig opbrandt. Check je lont Voordat je je kaars opnieuw aansteekt, let er dan goed op of je lont 'schoon' is. Wanneer er een verkoold stukje aanzit, verwijder dit dan. Zo zorg je ervoor dat je kaars langzamer opbrandt en voorkom overmatige zwarte rook. Safety first, lieve mensen Laat je kaars niet alleen. Ook niet als je even een boodschapje gaat doen. Je wilt geen brand in de hut! Kleine moeite om 'm even uit te blazen. Zet je kaars daarnaast bijvoorbeeld niet te dicht bij een bos bloemen of op een oppervlakte die vlam kan vatten. Ben je nu helemaal verliefd en wil je er eentje hebben? Nou, dat kan. Je vindt alle kaarsen door hier te klikken. -
  Tekst, beeld, illustraties en productontwikkeling: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden