Maar hoe dan? - 6 tips voor een fotogeniek huis

In Maar hoe dan? behandelen we een mission impossible. Zo iets waarvan je denkt: hoe doen mensen dat toch? In deze editie: een fotogeniek huis. Want hoe doet men dat toch op Instagram? Het kan toch gewoon niet zo zijn dat je huis altijd opgeruimd is en er zo belachelijk goed uitziet? In dit artikel leren we je wat trucjes om in ieder geval te doen alsof dat wel zo is. En deze tips komen van niemand minder dan Marijn Post, op Instagram beter bekend als @ramijntje. En hallo, bestaat er überhaupt een Insta waardiger huis dan dat van haar? Wij denken van niet. We vroegen haar om advies, zij gaf een aantal tips én neemt ons mee door haar paradijs. Daar gaan we.

 

1. NEUTRALE ONDERGROND
Één van de meest essentiële dingen voor een lekkere frisse Insta foto is een lichte ondergrond. Dus of een witte vloer, een licht kek tapijtje (liefst een Marrokkaanse), een marmeren bijzettafel of witte eettafel. Mocht dat allemaal te hoog gegrepen zijn, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor een wit dekbed. Strijk de kreukels er even uit en niemand zal zien of het een bed of een tafel is. Klaar voor de start? Flatlay!
 
2. LANG LEVEN DE DISCOBAL
Ondanks dat dit gezellige interieur accessoire in 2017 waarschijnlijk een keer of duizend terugkwam in je Insta feed, blijft ie favoriet. Want het is echt waar: alles wordt gezelliger met een zonnetje en een discobal. Ook op de foto. Daarnaast doet het wonderen voor je humeur als je, op een grauwe dag, door één zonnestraal in een kamer vol met kleine lichtjes zit. Aanschaffen dus dat ding. Waar? Onze gouden tip op discoballengebied is Bax Music.
 
3. CREËER EEN GALLERYWALL
Geef toe: het werkt gewoon lekker. Een heleboel lijsten bij elkaar. En dan allemaal leuke dingen erin. Die kun je kopen of zelf maken, of een combinatie van beiden natuurlijk. Een hele muur vol met inspiratie voor zowel jezelf als je volgers. Lijsten koop je voor een prikkie bij bijvoorbeeld IKEA of HEMA. En mocht je nog op zoek zijn naar iets leuks voor in die lijsten, dan kunnen we het merk Mañana Mañana tippen. Vooral hun nieuwe collectie schijnt geweldig te zijn.
 
4. MAAK HOEKJES
Ookal is de rest van je huis één grote vuilnisbelt, als je hoekjes maakt voor de foto ziet niemand die vieze onderbroeken en vaat die er nog staat van vorige week dinsdag. Als je dan helemaal de show wilt stelen, zoek dan meteen het hoekje in je huis uit waar het mooiste en meeste licht naar binnenvalt. Bovendien kun je dan al je favo spulletjes bij elkaar zetten en lijkt het alsof je alleen maar leuke spullen heb. We horen je denken: maar hallo, ik heb toch helemaal geen zin in dit toneelstuk? Snappen we wel. Maar ja, dat is Insta soms ook gewoon. Alles voor de volgers en het perfecte plaatje hè.
 
5. OPEN KAST MET MOOIE SPULLETJES
Het voordeel van een open kast is dat je er al je mooiste spulletjes een ereplek in kunt geven. Het nadeel van een open kast is dat je niets kunt wegmoffelen en je dus ook alle troep ziet. Een goede oplossing voor dit probleem: dozen. Hier hebben we onlangs een leuk artikel over geschreven. Als je alle dingen die je niet in beeld wilt hebben gewoon inpakt, kun je met de rest van je pronkstukken in de kast eindeloos variëren. Deel de kast bijvoorbeeld ieder seizoen opnieuw in. Dat levert je meteen weer mooi fotomateriaal op.    
6. ROZE BANK

Oké, dit is misschien niet voor iedereen mogelijk. Maar mocht je een kans zien om het voor elkaar te krijgen: doen. Koop dit roze bank. Roze banken maken alles gezelliger en Insta-waardiger. Dus, overhalen die mannen!  

 


Fotografie & tips: Marijn Post
Creatieve alleskunner die dol is op alles wat roze is. Maar bovenal verliefd op haar katten, waar ze de hele dag mee knuffelt (lang leven thuis werken). Vermoed dat ze in het verkeerde land geboren is en hoopt op een dag te verhuizen naar Californië. 

Tekst: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden