Hier word je blij van: van zomer slaapkamer naar overwinteringsnest

Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop je gewoon even niet zo lekker in de wedstrijd zit. En wat doe je dan? Bij de pakken neerzitten? Dat dachten wij niet. Jou krijgen ze niet klein hoor. En daar gaan wij je bij helpen. Vanaf nu hebben we namelijk iedere maand een ‘hier word je blij van’ voor jou. Gewoon, dingen waar je blij van wordt dus. En dan zul je zien dat je dag er meteen een stukkie leuker uit gaat zien.  Met in deze eerste editie: van zomer slaapkamer naar overwinteringsnest. Inclusief heel veel fijne inspiratiefoto's. Langzaamaan beginnen we allemaal een beetje door te krijgen dat we die zwoele nazomer wel op onze buik kunnen schrijven. Nederland blijft Nederland en daar hoort nu eenmaal heel veel regen bij. En als je dan voor de zoveelste keer tot op de onderbroek toe bent natgeregend, dan doet dat heel weinig voor je goede humeur. Echt héél weinig. Maar wat nou als we met z'n allen dat Hollandse klimaat eens een dikke middelvinger geven en die Herfst gewoon omarmen? Zouden we dan niet allemaal een stuk vrolijker zijn? Precies, dat denk ik ook. En daarom ga ik je in deze editie van 'Hier word je blij van' laten zien hoe je van je zomerse slaapkamer een heerlijk warm holletje maakt om in te overwinteren. En onderaan dit artikel vind je een lijst met waar je al die fijne winterse spulletjes kunt kopen.
LEKKER ZACHT
Regel numero uno voor het perfecte Winternest is: gebruik zachte materialen. In onze slaapkamer gaat de award voor zachtste item naar de knuffel Alpaca. Echt, je hebt nog nooit zoiets gevoeld. Als het buiten koud wordt, wil je niets liever dan lekker warm in bed kunnen kruipen. Overweeg eens om jezelf te trakteren op nieuw, zacht beddengoed. Bij voorkeur in een donkere kleur. Dat versterkt helemaal de 'hier moet ik in liggen'-gevoelens. Qua prijs kun je het op beddengoed-gebied zo gek maken als je zelf wilt. Ik heb in onze slaapkamer gekozen voor een combinatie tussen IKEA en Crispsheets. Daarnaast heb ik geïnvesteerd in een sprei van The Souks. En hij is me een partij lekker warm. Misschien duurder dan de gemiddelde H&M sprei, maar dit is zo'n deken die jaren meegaat en die je in de Zomer ook lekker over je bank kunt draperen. Daarnaast denk ik altijd maar zo: een bed is bijna 6 vierkante meter groot. Een gemiddelde Amsterdamse slaapkamer is 10 vierkante meter. Dat betekent dat je bed meer dan de helft van je hele slaapkamer is. Dus, als je bed er goed uit ziet, ziet eigenlijk je hele slaapkamer er goed uit.
KAARSJES AAN EN GAAN
Ik vind zelf niets fijner dan binnenkomen in een ruimte waar het lekker ruikt. Geuren zorgen voor een bepaalde beleving. Ik plant door het hele huis geurstokken en geurkaarsen. De kaarsen van Meraki vind ik, samen met de geurstokken van Sissyboy, het allerfijnste. Ze zijn betaalbaar en ruiken niet meteen naar WC-verfrisser (zoals de meeste goedkopere geurkaarsen). Bovendien geven kaarsen warmte en stralen ze warmte uit. En je geliefde zal waarschijnlijk ook aangenaam verrast zijn als jij de kaarsjes eens aansteekt in de slaapkamer. Helemaal winnen dus.  
GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD
Wanneer je je slaapkamer of huis gezellig wilt maken betekent dat niet dat je allemaal nieuwe spullen moet kopen. In tegendeel. Loop eens door je huis om te kijken wat je allemaal hebt. Zijn er dingen die op een andere plek misschien beter tot z'n recht zouden komen? Verplaats spullen eens naar andere ruimtes. Kijk goed naar kleuren en compositie. Daarnaast sta ik er nog steeds van versteld hoe bloemen en planten een ruimte tot leven brengen. Nooit genoeg bloemen dus. Ik herhaal: nooit genoeg bloemen. 
SLIMME ZET
Wanneer je besluit dat je toch graag wat nieuwe dingen wilt kopen om de boel eens wat op te leuken, wees dan slim en houd je ogen en oren goed open. Ga bijvoorbeeld eens op kringloopjacht. Onder andere het tafeltje naast het bed en het bedlampje in onze slaapkamer vond ik bij de kringloop. De gouden kaptafel vond ik zelfs op straat, bij het grofvuil. Nog een handige tip: verkoop de spullen die nu in je huis staan, maar je zelf eigenlijk niet meer zo mooi vindt. Op Marktplaats. Of voor de Amsterdammers onder ons: word lid van Amsterdam Yardsale op Facebook. Ideaal. Van de opbrengst kun je nieuwe dingen kopen en dan voelt het ook nog alsof je helemaal geen cent hebt uitgegeven. Mocht je je afvragen welke Winter spullen ik aanschafte om onze slaapkamer om te toveren tot een overwinterings plek: ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Onder het overzicht vind je de links en prijzen. Nou, aan de slag dus!

1. Geurkaars Sandalwood + Jasmine (Meraki, €12,95)

2. Maan slinger (Urban Outfitters, €15,00)

3. Zwart wit vloerkleed (Kwantum, 135 x 190 cm, €63,75)

4. Linnen dekbedovertrek donkergrijs (IKEA, 200 x 200 cm, €49,95)

5. Wollen sprei met pompoms (The Souks, 200 x 300 cm, €145,00)

6. Handgemaakte Alpaca knuffel (Inkari Alpaca, €44,95)

7. Picobello mini print (Mañana Mañana, COMING SOON!)


  Fotografie, vormgeving & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden