Betaalbaar Pinterest paradijs: kussengevecht

De mooiste huizen vind je op Pinterest. Niet in het echt? Nee, want dat is niet te betalen. Althans, vaak niet. Hoevaak is het al wel niet gebeurd dat je je droomhuis op Pinterest zag en dacht: die salontafel moèt ik hebben. Je klikt wat door en nog eens wat door en dan kan het huilen beginnen: die salontafel blijkt een godsvermogen te kosten. En omdat we willen voorkomen dat jullie de rest van de maand moeten leven op water en brood na zo'n interieuraankoop, zijn we op zoek gegaan naar de betaalbare versies. Om het allemaal wat haalbaarder te maken.  Met deze eerste editie in de hoofdrol: kussens en plaids! In dit artikel vind je de mooiste interieur inspiratie, aangevuld door betaalbare producten waarmee jij je huis ook helemaal Pinterest-waardig maakt. Allemaal voor jullie bij elkaar gezocht door Jill Verberkt, die jullie misschien wel kennen van het fijne Insta account @jil.adriana.
HOOG KNUFFELGEHALTE
Kussens hebben een hoog knuffelgehalte en gelukkig zijn er ein-de-loos veel verschillende opties om mee te variëren. Hiep hoi! Je kunt met het veranderen van je kussens op de bank je hele woonkamer een andere uitstraling geven. En dat komt best handig uit, nu het najaar is begonnen. De zomerse kleuren mogen plaats maken voor de warmere kleuren en de gezelligheidsfactor mag nog nét een stukje omhoog gekrikt worden, want daar draait het natuurlijk om als het buiten koud is: binnen lekker met thee en koekjes op de bank! Of met rode wijn en Franse kaas. Dat is voor eigen invulling.

1. Kussenhoes met stippen (HEMA, €5,00) 2. Kussen met kraanvogel (Sissy-Boy Homeland, €24,99) 3. Kussenhoes bordeaux velours (H&M Home, €7,99) 4. Kussen velours met insecten (Sissy-Boy Homeland, €24,99) 5. Kussenhoes terra linnen (H&M Home, €9,99) 6. Kussenhoes met kwastjes (H&M Home, €19,99) 7. Kussenhoes wollig zwart/wit (WHKMP’s own, €15,97 SALE) 8. Plaid bordeaux/wit gestreept (IKEA, €9,99) 9. Plaid vissengraat koraal (Zara Home, €35,99)

DE PRINT OP HET WITTE PAARD
Wat ons betreft is print op print altijd een absolute go! Lekker ton sur ton, maar dan een tikkie gewaagder. Je hoeft het niet meer allemaal effen te houden, maar je mag spelen met verschillende prints. Kussens met strepen samen met kussens met katten erop? No problemo! Kussens met stipjes samen met kussens met zigzagsels? Ook geen probleem! Gooi het allemaal maar lekker bij elkaar op die bank!  

1. Plaid zwart/wit met franjes (HK Living via Wonen Met Lef, €24,95) 2. Kussenhoes terra velours (Zara Home, €9,99) 3. Kussenhoes zwart/wit strepen (H&M Home, €14,99) 4. Kussen rib okergeel (Kwantum, €8,00) 5. Kussenhoes oker geel met lijnen (H&M Home, €24,99) 6. Kussenhoes zwart/wit dessin (H&M Home, €9,99) 7. Kussen gezichtje (Sissyboy Homeland, €19,99) 8. Plaid geel met franjes (Zara Home, €19,99)

OKERGEEL, ROESTBRUIN EN DONKER ORANJE
Belangrijk is de kleurencombinatie. Het leukste is natuurlijk om de kleuren of de prints van de kussens terug te laten komen in de rest van je huis. Heb je een schilderij met veel roze of bijvoorbeeld een terra muur? Laat die kleuren dan terugkomen in je kussens! Zo creëer je, ondanks alle bonte prints, één geheel in je huis en zorg je ervoor dat alles mooi bij elkaar past. In het najaar hebben we doorgaans opeens weer behoefte aan warme kleuren. Okergeel, roestbruin en donker oranje zijn kleuren die perfect passen bij het najaar, maar daar hoef jij je natuurlijk niet aan te houden. Maak er vooral één grote gezelligheid van en zorg dat jij (en je vriend, vriendin, huisgenoot, hond) het mooi vindt!   Bron beelden: Pinterest.
  Tekst & beeld: Jill Verberkt Maakt leuke schrijfsels, schildert schilderijtjes en houdt enorm veel van interieur. Valt iedereen lastig met foto's van haar kat Meuske (Venloos voor stamppot) en is stiekem een beetje verliefd op Phil van Modern Family. Ooit hoopt ze nog een musicalster te worden, maar helaas kan ze niet zo goed zingen. Vormgeving: Nina Nijland  Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden