Nina's lievelings: Verjaardagsverlanglijstje

Het werd wel weer eens tijd voor een lekker lijstje met persoonlijke favorieten. Eind deze maand is het mijn verjaardag en dat vier ik het liefst als een nationale feestdag. Want hallo, dat is de dag dat je ter wereld kwam. Dus als je dat al niet viert, wat dan in godsnaam nog wel? Enfin, in deze editie neem ik je mee door mijn verjaardagsverlanglijstje. Of nou ja, noem het maar gerust een lijst, want er staat aardig wat op. Realistische en onrealistische dingen. Dure en wat meer betaalbare dingen. Ken je dat gevoel dat je het hele jaar lang wel honderd dingen kunt opnoemen die je graag wilt hebben? En dat, wanneer je dan dus eindelijk jarig bent, je niets meer kunt verzinnen? Alsof je verjaardagshersenen onder de druk bezwijken. Nou, dat wilde ik dus voor zijn dit jaar. Daarom heb ik de afgelopen maanden een lijstje bijgehouden. Gewoon in m'n telefoonnotities. Iedere keer als ik iets moois zag of als me iets te binnen schoot, schreef ik het op. Dat resulteerde in de volgende verlanglijst. Zoals ik al zei: realistische en onrealistische cadeaus. En ook best wel wat duurdere dingen. Voor wanneer mensen iets samen willen geven bijvoorbeeld. Of omdat, ach ja - a girl can dream. Allereerst beginnen we met de beauty department - namelijk het parfum (ik mag geen 'luchtje' meer zeggen van de dames bij Skins, dus dat doe ik dan ook braaf niet) dat ik draag: Santal 33 van Le Labo. Een hele flinke uitgave, want godskelere wat is zo'n flesje duur. Maar het is het honderd procent waard. Ik krijg echt wekelijks de opmerking 'wat ruik je lekker' en daar doe je het dan voor hè. Nou, dat flesje parfum is leeg, dus het wordt tijd voor een nieuwe. Daarnaast staan de Tinted Moisturizer van Laura Mercier en de Beauty Light Wand van Charlotte Tilbury al erg lang op m'n lijstje. Oh en ik zou dus heel graag wat vaker een massage willen nemen. Als in: dat doe ik nooit, maar het lijkt me heerlijk, dus tegoedbonnetjes zijn van harte welkom. En dan het liefst van Het Massagehuys of The Rub. Dan staan er nog wat fesjun items op m'n lijst. Of nou ja, daar zijn de meningen over verdeeld, neem bijvoorbeeld de Birkenstock klomp. Niet iedereen is er even enthousiast over, maar ik leef in die schoen. En daarom zou ik heel graag de zwarte variant van de suede Boston's willen. Smal model, zacht voetbed, maatje 39 alstublieft. Daarnaast staat er een mooie, vooral handige canvastas van Baggu op m'n lijst. Leuk merk, handig voor je laptop, je wil het. En last, but zeker not least: een mooi goud ringetje van de nieuwe MINOHE lijn van Fashionology. Ben dol op dat merk. En je kunt er nu de mooiste sieraden laten graveren. Dus eentje van de twee bovenstaande met een kleine 'N' of 'NINA' zou een droom zijn die uitkomt. En dan hebben we nog het categorietje lifestyle. Om dat maar even zo chic te benoemen. Daar staat absoluut op numero uno een poes! En dan als het even kan een Siberische kat, want die schijnen hypoallergeen te zijn. Ik ben voor niets zo allergisch als voor katten namelijk. Dus oké, dit is een onrealistisch verlangen - ik moet eerst van die allergie af zien te komen óf 100% weten dat ik niet allergisch ben voor dit ras voordat we zo'n lekker kroelbeestje in huis nemen. Over naar iets toegankelijkers dan maar: de Inner Compass Cards. Staan ookal een eeuwigheid op m'n lijstje. Het is een kaartenset waaruit je iedere ochtend een kaart mag trekken met een eigenschap erop, waar je je die dag op kunt focussen. Oh en een statief voor mijn camera, want ik maak al ongeveer een jaar onscherpe foto's. Daarnaast heb ik ook nog gevraagd om 'iets leuks om te doen'. Random misschien, maar hiermee doel ik op iets in de trant van een workshop bloemschikken, meubelmaken, potten bakken of een zelf georganiseerde wandeling. Ik ben overal wel voor in eigenlijk. Als het maar iets met je handen (of voeten) is. En nu geen vieze grappen maken. Na het lezen van dit lapje tekst, kan ik wellicht overkomen als een materialistische draak. En heel eerlijk: dat ben ik ook wel een beetje. Ik houd van mooie spulletjes. Maar denk maar niet dat ik denk dat ik dit allemaal krijg hoor. Hou op. Misschien krijg ik wel helemaal niets. En dan ben ik ook hartstikke blij met enkel een flinke portie liefde met een strik er omheen. Liefs Nina P.s. Wie jarig is trakteert! Op mijn verjaardag, op 28 februari, geef ik daarom iets moois weg. Houd de Mañana Mañana Insta goed in de gaten! -
- Tekst en beeld: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden