Nina's lievelings: Sieraden verzameling

Het is weer tijd voor een lijstje met mijn persoonlijke favorieten. Met deze kier: sieraden. Daar heb ik er namelijk nogal wat van. Een verslaving zou je het wel kunnen noemen. Want tja, sieraden zijn dingen die je iedere dag bij je hebt en dus wat mij betreft geoorloofd om een klein fortuin aan uit te geven. Oh, en mocht je een zilverdrager zijn en dit artikel geopend hebben voor inspiratie, dan vrees ik dat je aan het verkeerde adres bent. Sorry. Ik draag alleen maar gouden of vergulde sieraden. Door de jaren heen heb ik een aardig vaste collectie samengesteld. Deze vaste collectie vul ik af en toe aan met nieuwe dingen, of ik voeg er soms een uitgesproken sierraad aantoe, zoals bijvoorbeeld zo'n stel oorbellen waar je oorlellen een centimeter langer van worden. Daarnaast bezit ik ook wat erfstukken. Zo draag ik bijvoorbeeld twee ringen van mijn oma. Eentje daarvan kreeg mijn oma van haar moeder toen ze eenentwintig werd, mijn moeder van mijn oma toen zij eenentwintig werd en ik van mama toen ik eenentwintig werd. Ook draag ik iedere dag een ketting met daarop 'Make A Wish', gekregen van mijn vrienden op mijn eenentwintigste verjaardag. Ja inderdaad, nu ik het zo teruglees was de start van mijn eenentwintigste levensjaar helemaal niet verkeerd. Hieronder een overzicht van mijn persoonlijke collectie op dit moment. Sommige sieraden draag ik iedere dag, anderen wat meer sporadisch. Oke, daar gaan we van links naar rechts. Het is een flinke lijst, dus scroll vooral lekker door naar de items die jouw aandacht trekken!

1. LA VEDETTE HORLOGE VAN CLUSE
Ik was dus altijd anti-horloge. Ik weet niet, het voelt als zo'n blok aan je arm. Tot ik dit kleine, fijne klokje van Cluse ontdekte. Het is een heel licht horloge en dus perfect voor dagelijks gebruik.
www.cluse.com

2. GOUDEN KETTING MET BERGKRISTAL
De afgelopen tijd heb ik veel geleerd over kristallen en hoe ze onze energie kunnen beinvloeden. Ik draag de laatste tijd vaak een bergkristal om mijn nek, voor positieve energie en balans. Ik wissel deze af met andere kristallen. De ketting is een oude van mijn moeder. Wil je ook eens een edelsteen proberen om bij je te dragen? Op deze website kun je van alles lezen over de werking en hoe je edelstenen het best kunt gebruiken.

3. LANGE KETTING MET LETTER N
Deze komt van Anna + Nina. Ze hebben alle letters uit het alfabet en ook de kettingen om ze aan te hangen kun je in allerlei verschillende lengtes kiezen. www.anna-nina.nl

4. KRALENKETTING
Zelf gemaakt. De kralen kocht ik bij Coppenhagen in Amsterdam, aan de Rozengracht. Hele fijne winkel om heen te gaan voor alle soorten kralen, stenen, bedels, noem maar op.
www.coppenhagenbeads.nl

5. 'MAKE A WISH' KETTING
Deze ketting kreeg ik, zoals eerder genoemd, op mijn eenentwintigste verjaardag van al mijn lievelings vrienden. Ik draag 'm dus al bijna zeven jaar lang iedere dag. Het kettinkje is inmiddels al zes keer gebroken, maar ik laat 'm iedere keer weer braaf repareren, want hij is me heel erg dierbaar. Waarschijnlijk zit ie inmiddels niet meer in de collectie, maar de ketting is van Van Rycke.
www.vanrycke.com

6. RING VAN OMA
Dan gaan we door naar de ringen. Deze gouden met diamantjes is van mijn overgroot oma, oma en moeder geweest. Allemaal gaven ze 'm door aan hun dochter op hun eenentwintigste verjaardag. Nu is ie van mij. En als ik ooit een dochter krijg is ie voor haar.

7. DUBBELE RING
Sinds ik een kantoorwinkel deel met Roos en Shani van The Two Collectors, is mijn sieradencollectie flink uitgedijd. Want hallo, deze vrouwen maken de mooiste dingen ter de wereld. En de materialen zijn kwalitatief ook nog eens uitzonderlijk goed. www.thetwocollectors.nl

8. DUNNE GOUDEN RING
Deze kreeg ik van drie van mijn beste vriendinnen op mijn vijfentwintigste verjaardag en is van Eenvoud. Echt een aanrader overigens voor kwalitatief goede sieraden en reparatie.
www.eenvoud.net

9. RING MET MUNT
Ook van mijn lieve vrienden van The Two Collectors.
www.thetwocollectors.nl

10. RING MET STERRETJES
Deze is van Wildthings. Een merk met allerlei hele mooie dingen, waar ik toevallig een tijdje geleden een hele nieuwe verpakkingslijn voor ontwierp. Als je iets koopt, komt het dus ook nog helemaal spik en span verpakt bij jou thuis aan. www.wildthings-collectables.com

11. RING MET LETTER A
Deze is ook van oma. De A is van Antje, zo heette ze.

12. RING KETTINKJE MET ONYX
Deze maakte Shani van The Two Collectors voor me. De onyx schijnt een heuse girlpower steen te zijn.

13. OORBEL MET ZOETWATERPAREL
Mijn aller, aller lievelings oorbellen. Ook van The Two Collectors. Ze vernoemden ze zelfs naar me. Je kunt ze op de website dus vinden als de Goldfilled Chunky Hoop 'Nina'. Yes. Overigens kun je alle bedels van de ringen afhalen en ze dus ook zonder iets eraan dragen en dingen met elkaar combineren. Dubbel winnen. www.thetwocollectors.nl

14. OORBEL VAN OMA
Toen mijn oma overleed hadden we een aardige collectie te verdelen. Dat was zo bijzonder. Er was namelijk echt voor iedereen iets moois en dat dragen we nu allemaal met heel veel liefde en mooie herinneringen aan haar. Deze gouden oorbel behoorde ook tot haar collectie.

15. OORBEL MET MAAN
Ik heb een hele tijd gewerkt voor All The Luck In The World. Daar heb ik onder andere de visuele identiteit opgezet van ATLITW Studio, de sieradenlijn van eigenaresse Nina. Deze oorbel met maantje vind je onder andere in de collectie. Ze maken heel veel fijne dingen. In de nieuwe ATLITW sieradenwinkel in de Berenstraat in Amsterdam kun je alles bewonderen.
www.alltheluckintheworld.nl

16. KLEIN GOUDEN OORBELLETJE
Van mama van vroeger.

17. PALM BEDEL
Ook van Anna + Nina. Handig om losse bedels te kopen, dan kun je ze overal aanhangen. Ik draag deze vaak aan een ketting of aan een ringetje als oorbel. www.anna-nina.nl

18. GEDETAILEERDE VERGULDE OORBEL
Deze zijn van BY1OAK en draag ik ook al jaren. Het vergulde blijft heel mooi en is na al die tijd nog steeds niet zilver geworden. Heel fijn merk.
www.by1oak.com

19. OORBEL MET MUNTJE 

Jep, durf het bijna niet meer te zeggen, maar ook van The Two Collectors. www.thetwocollectors.nl

20. OORBEL MET KLEINE MUNTJES
Deze zijn van Fashionology, waar je zóveel mooie dingen kunt kopen. Er is momenteel final sale, dus go go go! Bovendien zijn alle sieraden verpakt in hele gezellige katoenen tasjes (zoals op de foto), dus daarvoor alleen al zou ik iets moois uitzoeken.
www.fashionology.nl

21. BLOEMEN OORBELLEN
Over het algemeen beginnen mijn oren al te jeuken als ik alleen al kijk naar een H&M sierraad (want, allergisch), maar bij deze gaat het verrassend goed. Leuk voor op een feesie. www.hm.com

22. ENKELBANDJE

En jawel, als kers op de taart ook nog wat om de enkel. Ik mis denk ik alleen nog een teenring, verder hang ik helemaal vol. Deze is wederom van mijn vrienden van The Two Collectors.
www.thetwocollectors.nl

Dat was 'm! Mijn hele persoonlijke collectie. 'Veel' is mijn middle name jongens, ik weet het. Maar ach, waarom zou je jezelf niet lekker helemaal vol hangen met dingen die je mooi vindt. Hopelijk vinden jullie dit schorriemorrie net zo mooi als ik en raken jullie erdoor geïnspireerd. Dat was 'm weer voor deze keer. Over en sluiten. -

 


 

Tekst, beeld & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Fotografie: Rosemarie Braas

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden