Nina's Lievelings: Kattenspul

Vorige week zaterdag was de dag: Josh verraste me voor mijn verjaardag met een kitten (ja inderdaad, douze points voor Josh). Iets waar ik al jaren van droomde, maar wat er nooit van was gekomen. En toen was ze opeens daar: Bibi. Droom van een beest en o zo knap.

Je begrijpt dat er voor Bibi natuurlijk het een en ander aangeschaft moest worden, want het mag de prinses aan niets ontbreken (inderdaad, ze is nu al de baas in huis). En dus struinde ik het internet af op zoek naar mooi kattenspul. Conclusie: de term 'mooi' is in de wereld van het kattendesign niet echt van toepassing. Serieus, hoeveel lelijke kattenzooi bestaat er? Doodzonde. Vandaar hier van mij een lijstje met spulletjes voor je harige viervoeter die wél leuk in je huis passen.

De verrassing
Oja, dan eerst nog heel even over hoe die verrassing er aantoe ging. Dat is namelijk best de moeite waard om nog even uit te lichten. Vorige week vrijdag werd ik 29, dat besloot ik te vieren met een borreltje. Dat borreltje liep een beetje uit de hand. Zo uit de hand dat ik, met een groep vrienden om vier uur 's nachts in de Surprise Bar op het Leidseplein Flugel stond te shotten en meeschreuwde met de hits van Tino Martin. Als je dat redt op je 29e, dan weet je dat het een goede avond is geweest. 

Enfin, de volgende ochtend was oma natuurlijk hartstikke brak. Toen Josh en ik onszelf de deur uitsleepte voor een kop koffie (ik denk dat ik nog dronken was), zei hij: 'We moeten wel om 12.00 uur weer thuis zijn Nien, want ik heb nog een laatste verrassing voor je verjaardag'. Een vegetarische kookworkshop was het, in Den Bosch. Voor ons samen, met een chef die dat aan huis organiseerde. Nu weet ik niet of je wel eens zo'n kater hebt gehad, waarvan je denkt 'ga ik hier ooit van herstellen?'. Ik kan je vertellen: een kookworkshop is dan ongeveer het laatste waar je in dat geval zin in hebt. Alleen het dénken aan de geuren die daarbij te pas komen deed me al braken. Maar, ik reageerde natuurlijk enthousiast en vol goede moed (en met flink wat maagzuur) reden we keurig om 12.00 uur weg.

Ik kan over deze kater in superlatieven blijven praten, daar is ook zeker niets van gelogen, maar ik snap dat je nu misschien denkt: 's avonds een vrouw, 's ochtends een vrouw. Helemaal eens. Daarom zal ik nog één keer benoemen dat het kotsen me nader stond dan het lachen tijdens de autorit en er nu over ophouden. 

Vlak voordat we bij de plek van bestemming waren, stopten we nog even om te tanken. Bij het tankstation begon Josh mij te filmen (?) en zei: 'Hé Nien, ik heb eigenlijk geen flikker zin in die kookworkshop, kijk eens in de achterbank'. Ik, stiekem heel blij dat de workshop een smoes bleek, liep met het hart in de keel om de auto heen naar de achterbak. Opende de klep. Trof daar een poezenreismand aan en keek (met héle grote ogen) weer naar Josh en riep 'Wat heb jij gedaan???'. Wat bleek: hij was al eens eerder gaan kijken bij een nestje Noorse Boskat kittens, had er eentje uitgezocht en we mochten haar vandaag komen ophalen. Alles had hij geregeld. Ik vloog 'm om de nek en we vervolgden onze reis naar, wat bleek, de cattery waar ze op ons wachtte. 

En zo maakte mijn kater plaats voor een poes. De liefste poes van de wereld. Bibi noemde we haar. Naar habibi / habibti wat schatje betekent in het Arabisch. En omdat mijn oma, die dol was op katten, vroeger als ze de telefoon ophing of ons had ingestopt en de deur dichttrok met 'Bibi' gedag zei. 

En dan nu de lijst met allerlei gezellige kattenspullen
Of alles even praktisch is moet nog uitwijzen, maar knap is het in ieder geval wel. Het ene betaalbaarder dan het ander (wees gerust, ik snap het als je geen €230 over hebt voor een rotan kattenbed). Overigens kwam ik op het wereld wijde web ook een leuke IKEA hack, om je kattenbak te verbergen, tegen die je niet mag missen. Opbergtafel 'Hol' (alsof IKEA bij het benoemen van het product al wist dat iemand deze hack zou uitvinden) dient perfect als kattenbakombouw wanneer je er een luikje uitzaagt.

1. Opbergtruc kattenbak IKEA hack (IKEA, €29,95)
2. Rammelballetjes van zeegras (Etsy, €6,20)
3. Borsteltje (Online Petstore, €2,12)
4. Hop-in kattenbak (Iris Webshop, €27,95)
5. Drinkfonteintje keramiek (Online Petstore, €30,39)
6. Krabpaal (Dier & Verblijf, €14,95)
7. Wollen muis speelgoedjes (Etsy, €10,80)
8. Kattenmand (VTwonen, €29,95)
9. Schaaltjes voor voer en water (H&M Home, €7,99)
10. Mand voor speeltjes en dergelijken (H&M Home, €24,99)
11. Rotan kattenbedje (Lane & Co Decor, €232,80)

 


 

Tekst, beeld & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

 

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden