Lief dagboek - September 2018

Vroeger, als ik besloot weer eens te schrijven in mijn dagboek, begon ik altijd met: 'Lief dagboek, deze keer zal ik echt dagelijks mijn avonturen met je delen.' Om vervolgens weer een heel kwartaal niets meer van me te laten horen. Nu hoop ik dat dat bij deze reeks anders zal verlopen. Ik dacht: ik probeer het weer eens. Een dagboek per maand. Met hoogtepunten en dieptepunten. Om voor mezelf de maand te evalueren en zodat we ons allemaal weer even goed kunnen realiseren dat we allemaal ook maar gewoon mensen zijn.  Dus, in het kader van 'de kracht van kwetsbaarheid', daar gaan we dan.

 

DE HOOGTEPUNTEN

Als het zomer is wil ik de helft van de dagen het liefst onder een dekentje op de bank zitten en als het winter is in een stringbikini het strand oprennen. Dat omschrijft wel aardig mijn persoonlijkheid. En dat van die stringbikini was natuurlijk een grapje. Enfin, ik was als een kind zo blij toen de seizoenen wisselden deze maand. Weer lekker een trui aan. Ik begon dan ook als een gek aan het maken van een knus Herfsthuis. Te beginnen bij het zwart schilderen van de slaapkamer. Word ik blij van. Een zakelijk hoogtepunt was dat het eerste gedeelte van het Van Der Valk Hotel Breukelen, waar ik al bijna een jaar bezig ben met het nieuwe interieurontwerp, werd afgerond. En zo werd het interieur, dat ik vorig jaar op plattegrond intekende, opeens werkelijkheid. Van de vloeren en het behang, tot de verlichting, de meubels en de decoratie. Ik kon er eindelijk doorheen lopen! Momentje wel hoor. Als klap op de vuurpijl vroeg selflove-blogger Mayra Louise of ik haar nieuwe boek Op je lijf geschreven wil vormgeven. Uh, ja natuurlijk wil ik dat. Prachtig boek, nog mooiere boodschap: ik ben erbij. Oh en ik tekende voor een nieuw kantoor. Maar daarover meer in het stuk met dieptepunten hieronder.

 

DE DIEPTEPUNTEN

Ik moet je eerlijk zeggen dat september voor mij een rommelige maand was. Een maand waarin ik mezelf best een beetje kwijt ben geweest, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik twijfel regelmatig aan waar mijn bedrijf heengaat. Ben ik niet teveel op de korte termijn aan het ondernemen? Laat ik wel genoeg van me horen als ik minder artikelen publiceer op mijn online platform, zodat ik meer tijd aan andere dingen kan besteden? Is de balans tussen mijn freelance klussen en mijn werk voor Mañana Mañana wel in verhouding? Als je een eenvrouwszaak bent, willen dat soort vragen nog wel eens aan je gaan knagen. Deze maand besloot ik mijn geliefde kantoorwinkel aan de Utrechtsedwarsstraat in Amsterdam op te zeggen. Het leverde me simpelweg te weinig op. En ja, realistisch en streng zijn is (helaas) ook onderdeel van het ondernemerschap. Gelukkig heb ik al wel een heel fijn ander pandje gevonden, waar ik vanaf december kantoor ga houden. Moeilijke beslissingen brengen vaak ook weer andere kansen met zich mee. Ik trek me zakelijke tegenslagen vrij snel persoonlijk aan. Ik ben een emotioneel mens en kan me daar helemaal in laten meesleuren. Dat straalt vervolgens door in alles. Vandaar de rommelige niet-lekker-in-m'n-vel-maand. Maar oktober wordt beter, dat weet ik zeker. En ik moet misschien eens wat harder mijn best gaan doen om een keiharde zakenvrouw te worden.

 

WAAR IK DANKBAAR VOOR BEN

Het laatste weekend van september ging ik op mini vakantie met mijn oma, vader en moeder. Vijf dagen naar Sevilla, Ronda en Cordoba met z'n vieren. Lekker in de Spaanse zon aan de sangria. Dat was gezellig en bijzonder. En ik ben dankbaar voor Josh. Klinkt klef, maar wat ben ik dol op die vent.

 

LIEVELINGS AANKOPEN

- Gele jurk van Modström via Zalando (shop 'm hier!) - Corduroy jasje van Zara (shop 'm hier!) - Niet echt een aankoop, maar ik wil 'm toch op de lijst zetten: Josh en ik besloten een hulp in het huishouden (ik vind schoonmaker een kutwoord) in te schakelen, omdat we elkaar steeds de tent uitvochten als het tijd was voor de huishoudelijke taken. Cadeautje voor je relatie, echt.

 

WAT ME INSPIREERDE

Buiten zijn. Dat heeft me geïnspireerd deze maand. Even uit je vertrouwde omgeving en de wijde wereld in. Op de fiets, of te voet. Het lukt me beter om mijn gedachten te verzetten op die manier. Nieuwe frisse prikkels inspireren me.

 

ZEIKMOMENT

Iets wat me mateloos stoorde deze maand, is één soort e-mail die ik herhaaldelijk ontving. Alle mensen die mij deze e-mail hebben gestuurd, wees gerust, ik vergeef het jullie. Even goede vrienden, echt. Mensen blijven mij benaderen met de vraag waar ik mijn eigen producten laat produceren. Zo van: 'Hé, ik ga zelf een webshop beginnen met eigenlijk alles wat jij ook maakt en ik heb heel lang gezocht naar waar ik die producten kan laten maken, maar ik kan het niet vinden. Dus, zou jij mij een lijst willen geven van je producenten zodat ik die kan aanschrijven.' Ik vind het dan dus best moeilijk om begripvol te blijven. Ik hou altijd m'n gemak hoor, absoluut, maar denk wel regelmatig: wat verwacht je nou van me? Dat ik tegen je zeg: 'Nee joh tuurlijk, ik heb er zelf ook een halfjaar naar gezocht en ik verraad eigenlijk mijn complete bedrijfsstrategie, maar hier heb je de lijst, ga ze lekker bellen.' Het is lastig als beginnend ondernemer. Geloof me, dat weet ik. Maar je mailt McDonalds toch ook niet met het vriendelijke verzoek of ze je het recept van hun BigMac saus willen toesturen? Heb een beetje respect voor de mini ondernemer, lieve mensen.

 

PLANNEN VOOR VOLGENDE MAAND

Balans. Beter voor mezelf zorgen, dat schiet er nog wel eens bij in. Dus voedzame, lekkere dingen eten en genoeg bewegen. Sterk en blij worden. Meer tijd besteden met en aan de mensen waar ik dol op ben. En ik wil mijn financiën beter gaan ordenen. Daar ben ik heel slecht in, dus ik denk dat ik eens een heel fancy Excel bestandje in elkaar gaan klussen. Wellicht hebben jullie hier tips voor? Gooi ze op me. En, hoe was jullie september? Liefs Nina 

 


 

Tekst & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Fotografie: Rosemarie Braas

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden