Lief dagboek - Juli 2019

Vroeger, als ik besloot weer eens te schrijven in mijn dagboek, begon ik altijd met: ‘Lief dagboek, deze keer zal ik echt dagelijks mijn avonturen met je delen.’ Om vervolgens weer een heel kwartaal niets meer van me te laten horen. Nu hoop ik dat dat bij deze reeks anders zal verlopen. Ik dacht: ik probeer het weer eens. Een dagboek per maand. Met hoogtepunten en dieptepunten. Om voor mezelf de maand te evalueren en zodat we ons allemaal weer even goed realiseren dat we allemaal ook maar gewoon mensen zijn.

Vorige maand vertelde ik je over mijn mini sabbatical. Die startte begin deze maand. Hoe het me verging? Bijzonder goed.

DE HOOGTEPUNTEN

Het absolute hoogtepunt van de aflopen maand was het feit dat er zoveel leuke dingen op de planning stonden. Zo ging ik voor het eerst in mijn leven naar een meerdaags festival, - Down The Rabbit Hole. Dat ik dat zo tegen m'n dertigste nog mocht meemaken. Poe. Verder ben ik geestelijk niet al tachtig hoor. Oké, misschien een beetje. Al met al ging het me prima af, familypack vochtige wipes mee en hop, lekker vier dagen niet douchen. Heb een volledige week moeten bijkomen van het hele festijn, dat dan weer wel.

Naast een heleboel gefeest, werd er ook een heleboel gelegen. Met een boek. Aan het zwembad in Spanje. Met de hele familie Nijland en aanhang. Dat is in totaal negen man sterk en hartstikke gezellig. Na twee weken vakantie knalde ik helemaal uit elkaar van inspiratie. En dat zette me aan het denken.

DE DIEPTEPUNTEN

Want, hoewel het enerzijds natuurlijk hartstikke fijn is dat ik iets doe wat ik zó leuk vind dat ik eigenlijk na een week vakantie wel weer aan het werk wil, is het ook gevaarlijk. Ik besprak deze week met mijn coach (ja, ik ben nu ook een échte millenial met een coach) wat stress met de mens doet. Teveel stresshormonen zijn funest voor een mens (mocht je dit nou interessant vinden, kijk dan even de documentaire Heal op Netflix. Echt een aanrader.) Lang verhaal kort: mijn lichaam heeft de afgelopen tijd net even iets teveel geleden onder stress. Het is tijd om hier iets zorgvuldiger mee om te gaan. Conclusie: balans vinden. Werk inkaderen en mezelf meer rust gunnen. De opdracht die ik meekreeg van m'n coach: ga eens vaker iets doen zonder doel. Want vreemd genoeg vind ik dat dus hartstikke moeilijk.

WAT IK HEB GELEZEN

Om een voorbeeld te geven: als ik op vakantie ga, neem ik altijd wat boeken en tijdschriften mee. Ik ben eigenlijk niet zo'n lezer, maar wil wel altijd heel graag een mens worden dat 'lekker boekjes leest op zondag'. Enfin, de boeken die ik normaal meeneem op vakantie zijn vrijwel altijd van die ontzettend zware mindfullness- of zelfhulpboeken. Want 'oh ja, eindelijk de tijd om lekker de verdieping op te zoeken'. Uiteindelijk blijft dat boek dan in de koffer, want 'ja jezus, ik heb toch ook eigenlijk helemaal geen zin in die diepgang. Ik ben verdomme op vakantie'. Deze vakantie deed ik het anders en ging ik voor Lekker Laten Lullen van Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders. Koop dit boek, lieve mede (bijna) dertigers. Het is hilarisch, herkenbaar en kent óók nog diepgang. Leest een stuk lekkerder weg dan iets in de trant van Zo Word Je Binnen Een Week De Meest Succesvolle #Girlboss Ter Wereld'.

PLANNEN VOOR DE KOMENDE MAAND

Oké, het voornaamste plan voor de aankomende tijd is dus 'RUSTÂGGG'. Leuk zo'n mini sabbatical waarin je 'alleen maar dingen gaat doen die je leuk vindt en bijdragen aan de groei van Mañana Mañana', maar als het er dan alsnog op neerkomt dat je tachtig uur per week bezig bent met het ontwerpen van nieuwe collecties, bouwen van een nieuwe website en het opzetten van je algehele online marketing strategie, dan werkt dat dus niet. Daarom ga ik de komende maanden vier dagen per week werken. Kijken hoe dat gaat. Op vrijdag lekker met mezelf naar een museum, bloemen plukken in de pluktuin, of misschien wel een hele middag een boek lezen zonder doel. Wie zal het zeggen.

Tot volgende maand, lieve mensen.
Liefs, NinaTekst & vormgeving: Nina Nijland

Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden