Lief dagboek - Januari 2019

Vroeger, als ik besloot weer eens te schrijven in mijn dagboek, begon ik altijd met: ‘Lief dagboek, deze keer zal ik echt dagelijks mijn avonturen met je delen.’ Om vervolgens weer een heel kwartaal niets meer van me te laten horen. Nu hoop ik dat dat bij deze reeks anders zal verlopen. Ik dacht: ik probeer het weer eens. Een dagboek per maand. Met hoogtepunten en dieptepunten. Om voor mezelf de maand te evalueren en zodat we ons allemaal weer even goed kunnen realiseren dat we allemaal ook maar gewoon mensen zijn.  Vorige maand heb ik gefaald. Geen dagboek. Maar hé, kan gebeuren. Kerst enzo. Oud en Nieuw ook. Dat soort dingen. Enfin, dat mag de pret niet drukken, want deze maand ben ik weer helemaal terug van weggeweest.

 

DE HOOGTEPUNTEN

Oke, ik ben er ook voor gevallen. Of nou, eigenlijk geobsedeerd: de opruimtechnieken van Marie Kondō. Want hallo, ik wist echt niet dat opruimen zó satisfying kon zijn. Over het algemeen ben ik best een gestructureerd mens. Als ik op vakantie ga pak ik als een soort neuroot mijn koffer in met een zelfverzonnen spullen-gecategoriseerd-in-tasjes-in-koffer techniek. Maar op de een of andere manier had ik dit nog nooit doorgevoerd in mijn huis. En dat terwijl al mijn kasten uitpuilen met zooi waar ik nooit meer naar omkijk. Maar deze maand begon ik dus met opruimen. Het begon met een kast in de woonkamer. Toen nog een kast, nog één, mijn kledingkast en toen een deel van de keuken. Ben nog niet klaar, maar ik kan je zeggen: wat een verademing zeg. Kan het iedereen aanraden. Oja, nog een hoogtepunt: ik kroop weer eens achter het stuur van een auto. Ik heb toen ik ooit stage liep bij LINDA. eens de bedrijfsauto over een verkeersbord, door een hek heen gereden. Daarna heb ik ongeveer zes jaar lang geen auto meer gereden. Klein traumatje. Maar ben 'm aan het overwinnen hoor. En dat auto rijden lijk je dus écht niet te verleren. Nog meer mensen die het doodeng vinden om in een auto te stappen?

 

DE DIEPTEPUNTEN

Ik zit nu dus hartstikke mijn hoofd te breken over de dieptepunten van afgelopen maand, maar als ik heel eerlijk ben zijn die er niet echt. Vooral heel veel leuke dingen. Zo trouwden er lieve vrienden van me en mocht ik alle decoratie voor hun bruiloft verzorgen. We kochten een nieuw bed. Ik ontwierp een nieuwe collectie prints voor Mañana Mañana. En had eindelijk wat tijd en ruimte om mijn creativiteit de vrije loop te laten. Dat merk ik altijd aan mijn persoonlijke Instagram feed. Als ik daar vet veel post, weet ik indirect dat ik in mijn hoofd ruimte heb om dingen te creëren. Als ik het (te) druk heb kan ik dat niet zien op de een of andere manier.

 

BESTE AANSCHAF

Het was, na zes jaar, tijd voor een nieuwe laptop. En ik zal je zeggen, het klinkt misschien verwend, maar ik vond dat zo'n stomme aanschaf. Ik ben dol op mijn 'oude' Macbookie en oké, ik moet steeds 15 minuten wachten tot een bestand geopend is en dat is niet efficiënt werken en dat kost me een hoop tijd en geld, maar dan nog - het aanschaffen van nieuwe digitale apparaten is bij mij altijd weer even een drempel waar ik overheen moet. Zo vind ik het dus altijd ook vreselijk moeilijk om te wisselen van telefoon, wanneer mijn abonnement afloopt. Om dan zomaar die oude in de kast weg te stoppen na al die jaren trouwe dienst. Zomaar ingeruild voor een nieuwer, beter exemplaar. Vind ik gewoon zielig (oké, ik klink echt als een debiel). Maar goed, ik kocht dus een nieuwe. Die was stuk (karma). Ik ruilde 'm om voor een nieuwe. Die deed het wél en inderdaad, het is best een verademing.

 

PLANNEN VOOR KOMENDE MAAND

Februari is mijn favo maand. Ik ben jarig op de laatste dag van februari. Mijn geliefde is jarig op de eerste dag februari. In mijn hoofd is het gedurende de hele maand februari gewoon één groot feest. Ik vier mijn verjaardag altijd alsof het een nationale feestdag is. Want hé, het is toch de dag waarop ik ter wereld kwam. En die nieuwe collectie prints gaat dus lanceren deze maand, lieve mensen. Ben er hartstikke trots op. Hopelijk vinden jullie ze net zo mooi als ik. Ze komen heel snel online! Wat hield jullie bezig afgelopen maand? Ben benieuwd. Liefs Nina

-


 

Tekst & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden