Hier word je blij van: Rondje Toko

Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop je gewoon even niet zo lekker in de wedstrijd zit. En wat doe je dan? Bij de pakken neerzitten? Dat dachten wij niet. Jou krijgen ze niet klein hoor. En daar gaan wij je bij helpen. Vanaf nu hebben we namelijk iedere maand een 'hier word je blij van' voor jou. Gewoon, dingen waar je blij van wordt dus. En dan zul je zien dat je dag er meteen een stukkie leuker uit gaat zien.  Met in deze eerste editie: een rondje Toko. Het recept is eigenlijk heel simpel: je geeft jezelf een budget van een tientje en gaat naar een willekeurige Toko. Als je, net als ik, een sucker bent voor mooie verpakkingen, dan kun je je geluk waarschijnlijk niet op. De kunst is om dingen te kopen waarvan je niet weet wat het is. Dan kun je dat thuis proberen te achterhalen en dat bezorgd je gegarandeerd de slappe lach. Mijn buit was als volgt.       1.   Dit schepnetje ving in een andere winkel al eens eerder mijn blik. Het is goud. Ik ben een soort ekster. Één plus één is twee. Echter wist ik nooit waar het voor diende. Toen ik het aan het meisje in de Toko vroeg, lachte ze (me uit) en vertelde dat je het gebruikt om fondue (Hot Pot) te eten. 2.   De welbekende fortune cookies. Zo'n koekje wat naar plastic smaakt met een klein briefje erin dat iedereen doet hopen op een wonder. Ik weet niet wat het is met die dingen, maar ik hou ervan. Ik koop ze wel vaker om uit te delen als er mensen komen eten. Is toch leuk, zo'n reflectiemomentje tijdens het toetje. Ik at er drie op tijdens het maken van dit artikel. Als ik de boodschappen mag geloven dan zal mijn geduld spoedig beloond worden, zal mijn leven een zonnige wending nemen en zullen er deuren voor me opengaan op vele treinen van mijn leven. Nou, afwachten maar. Is toch altijd weer spannend. 3.   Deze snoepjes zagen er in de winkel erg gezellig uit. Thuis kwam ik erachter dat het gedroogde stukjes gember en pruimen met zout waren. En als ik zeg dat die niet te pruimen waren is dat nog zacht uitgedrukt. 4.   Ik heb werkelijk geen idee wat dit is. Echt niet. Het enige wat ik op kan maken uit de tekst op de verpakking is 05-09-11 en ik hoop dat dat geen datum is. Anders zou de wereld nog wel eens kunnen vergaan als iemand het openmaakt. Maar goed, de verpakking is roze, met zwart en wit. En goud. En voor wie het nog niet was opgevallen: dat zijn mijn lievelingskleuren. 5.   Deze is makkelijk! Sushi rijst. En hoewel ik niet van plan ben om de nabije toekomst zelf sushi te gaan rollen, kon ik deze niet laten staan. Er staat een tijger op! Dit is toch het gezelligste rijstpak dat je ooit hebt gezien? 6.   Dit is een hele grote lepel. Hij is roze. Ik kon 'm niet laten liggen. Wat ik er ooit mee ga doen? Geen idee. 7.   Ik heb op de één of andere manier altijd een zwak gehad voor blikjes. Ik denk dat ik dat van mijn moeder heb. Eigenlijk drink ik altijd koffie, maar ik ben bereid om deze Jasmijn thee uit knap blik eens een kans te geven. 8.  Ik geloof dat dit een zeepje is met een soort helende kracht. Iets met honing. Oké, ik heb eigenlijk geen idee. Ik weet wel dat dit het meest chemische, fluoriserend roze zeepje is dat ik ooit heb gezien. Ik schrok er een beetje van toen ik 'm uit de verpakking haalde. Zo, en nu weer met een glimlach de wijde wereld in.  
  Fotografie & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!  

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden