Het grote geheim eindelijk onthuld: dit is mijn nieuwe zakenpartner Brit

Amsterdam, donderdag 30 april 2020

Ongeveer een jaar geleden begon het te knagen. Mañana Mañana bestond twee jaar en ik realiseerde me dat mijn droombaan langzaam plaats had gemaakt voor een functie waar ik helemaal niet zoveel plezier uit haalde: het manusje van alles. Want, hoewel ik juist goed ben in creëren, was ik voornamelijk bezig met mijn producten aan de man brengen en de boekhouding bijbenen. Taken die horen bij het hebben van een eigen bedrijf, maar helaas blijk ik - hoe hard ik mijn best ook deed - niet in de wieg gelegd voor het bijhouden van ingewikkelde Excel sheets.

Wat doe je als je, als enige medewerker, niet met plezier naar je werk gaat in je eigen onderneming? Dan heb je een probleem, dacht ik eerst. Tot ik in mijn hoofd ruimte maakte voor het idee om een deel van mijn werkzaamheden uit te besteden aan iemand wiens hart wél sneller gaat kloppen van Excel sheets. ‘Bestaat zo iemand?’ en ‘hoe vind je zo iemand?’ waren vragen die ik mezelf stelde. Een zakenpartner. Want, ik had wel bedacht, dan wil ik de hele handel ook gewoon met iemand delen. Zet je voor zo iemand dan een vacature uit?

Een paar maanden later zag ik opeens het licht. Mijn ideale zakenpartner bleek al die tijd al binnen handbereik. Het was tijdens een glas rode wijn. Mijn vriendin Brit praatte honderd uit over het leven en over hoe ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Brit werkte al jaren voor allerlei verschillende start-ups waar zij de hele sales tak uit de grond stampte. Geweldig in haar werk. En daar, lieve mensen, begon bij mij opeens een lampje te branden.

 

Met veel trots stel ik jullie dus voor aan mijn vriendin en nieuwe zakenpartner Brit Smits. Zij is mijn betere helft. Na maanden van kritische vragen over en weer, financiële overzichten en het schrijven van een volledig nieuw bedrijfsplan, delen wij vanaf vandaag, naast een vriendschap van tien jaar, ook een bedrijf. Ons bedrijf, niet meer alleen het mijne. Of we dat zelf ooit gedacht hadden toen we elkaar via Kamernet ontmoette, omdat ik een kamer aanbood en Brit er eentje zocht? Absoluut niet.

Brit gaat zich bezig houden met het volledige sales- en logistieke gedeelte van Mañana Mañana. De afgelopen maanden hebben we ontzettend hard gewerkt aan een professionalisering van ons bedrijf. Het grote Mañana Mañana 2.0. Zo opent ontwerpbureau Mañana Mañana Studio binnenkort haar (digitale) deuren, schalen we onze productie op een duurzame manier op, geven we dingen uit handen, ontwerpen we een nieuwe collectie en bepalen we een scherpe strategie. Jullie verwachtingen mogen hoog zijn. Want wij maken ons klaar om de wereld, ook in deze vreemde tijden, te veroveren.

Liefs Nina

2 reacties

Hi Nina, wat een mooie en
moedige stap! Ik volg je al een aantal jaar en vind zowel jou als mañana mañana erg leuk! Sindskort interview ik kleine ondernemers om het gezicht èn het verhaal erachter te laten zien. Dit doe ik vrijwillig (zijn dus geen kosten aan verbonden) op www.deparadijsvogelschrijft.nl. Omdat velen mij vaak vragen hoe ik aan die leuke dingen kom of waar ik mijn inspiratie vandaan haal, zou ik het heel leuk vinden als ik jou, samen met Britt, zou mogen interviewen! Zouden jullie hiervoor open staan? Groetjes, Daniëlle

Daniëlle Vliegenthart May 14, 2020

Waanzinnig Brit! Zet hem op vrouw :) xxx Iris Dormans

Iris May 14, 2020

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden