Fleur #09 - Goede voornemens: een dagboek

Zondag 31 december, 23.11 uur
Aan de oudejaarsdis bij vriendin N. bespreken we onze goede voornemens. We proosten met ons zesde glas bubbels van de dag op dat we over een jaar het lichaam van Doutzen, een sportschoolabonnement dat daadwerkelijk gebruikt wordt en een gevulde spaarrekening hebben. En oh ja, nadat ik een taxichauffeur vanmorgen een heel hardnekkige soa heb toegewenst - hardop - puur omdat hij me geen voorrang gaf, heb ik besloten dat ik ook wat aardiger moet zijn tegen mensen.

Maandag 1 januari, 11.42 uur
Oef. Dat laatste glaasje champagne had ik beter kunnen laten staan. Ik heb de klassieke kater: hoofdpijn, misselijk, zin in vet en veel vreten en een nadorst die alleen te lessen is met liters cola. Geen light. Maar ja, die voornemens. Hoeveel calorieën bevat een ibuprofen?

18.53 uur
Ik heb avonddienst op werk en er is voor een heus driegangenmaal gezorgd, cava incluis. Toen ik gisteravond zei dat ik beter naar mijn lichaam moest luisteren om te weten wat het echt nodig had, dacht ik aan kombuchacleansingsapjes en gezonde Ottolenghi-recepten, maar mijn lichaam schreeuwt nu toch echt om die vette eend die op het menu staat.

Dinsdag 2 januari, 07.21 uur
Ik word wakker van de wasmachine van de bovenbuurvrouw. Kan iemand me uitleggen waarom 65-plussers, die DE HELE DAG niets doen, nergens heen hoeven en voor niks hun nest uit hoeven, het normaal vinden om op dit soort onchristelijke tijdstippen hun zes uur durende wasprogram aan te zetten? Het is net als met boodschappen doen om vijf uur: als je niet werkt, waarom sta je dan mijn plek in de rij bij de Albert Heijn in te pikken? Weet je wat, ik ga aanbellen en er eens iets van zeggen. Deze werkende vrouw heeft haar rust verdomme nodig.

07.23 uur
Oh nee. Ik zou aardiger zijn. Laat die vrouw lekker haar was doen, ik moest toch opstaan om me in te schrijven bij OneFit. Ik zal me er zo eens in verdiepen. Nog heel even mijn ogen dichtdoen.

Woensdag 3 januari, 12.01 uur
Als ik vandaag ga sporten, kan ik drie keer per week iets nog gemakkelijk halen.

12.51 uur
Kost een abonnement ZESTIG euro per maand?!

Donderdag 4 januari, 17.30 uur
Vandaag toch zeker een heel flesje Evian weggetikt. One small step voor een fitgirl, one giant leap voor iemand die vier dagen geleden rustig een dag leefde op niets anders dan zwarte koffie.


Vrijdag 5 januari, 21.00 uur
In de kroeg bestel ik rode wijn in plaats van witte of bier en verwacht ieder moment dat ik een lintje krijg voor dit geweldige compromis van mezelf. Als dat aan de eind van de avond niet is gebeurd, troost ik mezelf met een paar bitterballen. Het heet toch niet voor niets bruin fruit?

Zaterdag 6 januari, 12.21 uur
Ugh, ik lijk wel drie maanden zwanger, zo opgeblazen ben ik. Misschien moet ik een stukje wandelen, goed voor lijf en leden.

16.07 uur
Wel handig dat die wandeling me net langs de boekhandel voerde, kon ik meteen een cadeautje kopen voor mijn moeders verjaardag. Oh, en voor mezelf. Trouwens, zat dat ene leuke boetiekje hier niet ergens?

Zondag 7 januari, 22.01 uur
Thuis maak ik de balans op van de eerste week van 2018. Ik heb 200 euro uitgegeven aan kleding die niet meer in mijn kast past, een kind dat vanmiddag tegen me aan fietste de huid vol gescholden en als ik een weegschaal zou bezitten, had die nu aangegeven wat die bitterballen precies voor mijn Doutzenbuik hebben betekend. Maar er is in ieder geval een voornemen dat ik nog niet heb geschonden: dat ongebruikte sportschoolabonnement. Dat dat is omdat ik er nog geen heb afgesloten, ach, dat zijn details.  

 


Tekst: Fleur Willemsen
Hoi! Ik ben Fleur en ik schrijf. Voor Mañana Mañana ga ik iedere maand met de billen bloot over, jawel, het twintigersdillema. Want is dit het nou? Krijg ik ooit een echte, vaste baan? En ben ik een alcoholist omdat ik al die zorgen maar al te graag laat verdwijnen met een paar (oké, acht) glazen wijn? 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden