'Een ode aan Moeder Natuur' - Onze nieuwe collectie is hier!

Vandaag is de dag: we lanceren onze nieuwe collectie ‘Een ode aan Moeder Natuur’. Eerder dit jaar riep de natuur ons letterlijk een halt toe. Dit inspireerde ons om een collectie te ontwikkelen met producten die hun uiterlijk danken aan al het moois dat onze natuur te bieden heeft en haar daarnaast zo min mogelijk tot last zijn. Alle producten zijn duurzaam, sociaal en zo veel mogelijk lokaal vervaardigd. Investeer je in een Mañana Mañana product, dan draag je bij aan een bewustere manier van consumeren. Want, ethiek en esthetiek gaan hand in hand, vinden wij.

Samen maken we het verschil
Denk jij wel eens na over hoe, waar en door wie de spullen gemaakt zijn die jij een plekje geeft in jouw huis? Persoonlijk merken wij dat we op het gebied van duurzaamheid aan het begin van een revolutie staan. Steeds meer mensen maken bewustere keuzes en stellen zichzelf kritische vragen. Ontzettend hoopvol en belangrijk, want onze aarde heeft ons harder nodig dan ooit. Wij nemen jou graag aan de hand als het aankomt op het toegankelijk maken van een duurzamere levenstijl. Op die manier bewegen we samen naar een bewustere manier van leven. Hoe we dat mogelijk maken lees je in dit artikel. En nog belangrijker: doe je mee?

Met de hand voor jou gemaakt
Voor de productie van deze collectie kozen we ervoor alleen gebruik te maken van natuurlijke of gerecyclede materialen om het milieu op alle vlakken zo min mogelijk tot last te zijn. Natuurlijke materialen zijn doorgaans niet alleen van betere kwaliteit dan synthetische materialen, ze zijn in de meeste gevallen ook volledig afbreekbaar en worden vervaardigd zonder schadelijke stoffen. Bij alle producten in deze collectie vind je in de beschrijving precies waarvan, hoe en door wie het gemaakt is.

Om een voorbeeld te noemen: een deel van onze kussens en toilettasjes zijn gemaakt van restpartijen katoen fluweel. Een natuurlijk materiaal, in tegenstelling tot veel synthetische fluweelsoorten. Een restpartij houdt in dat de stof bijvoorbeeld is overgebleven bij een groot productieproject of dat deze is afgekeurd voor productie, door minuscule weeffoutjes die wij met het blote oog bijna niet kunnen zien. Hartstikke goed te gebruiken en zonde om weg te gooien. Dit betekent echter wel dat we deze kussens en toilettasjes niet nog een keer kunnen laten maken. We produceren in kleine oplagen en op is dus helemaal op.

Daarnaast is Mañana Mañana al een tijdje plastic vrij. We gebruiken geen plastic in zowel onze producten als verpakkingsmateriaal. Zo zijn onze geurkaarsen handgegoten in glazen potten die je makkelijk kunt hergebruiken, zijn onze gordijnen en tafelkleden verpakt in katoenen zakken en gebruiken we, in plaats van plastic beschermhoesjes, semi-transparant kalkpapier ter bescherming van onze prints en kaarten.

Lief zijn voor jezelf, elkaar en de wereld waarop we leven
Alle kussens, tassen, toilettasjes en kaarsen worden vervaardigd op een sociale werkplaats door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die ontzettend getalenteerd zijn. De producten van palmblad worden gemaakt door vrouwen (en een enkele man) in Berber dorpen dichtbij Marrakech. Daarnaast zijn we zelf ook niet vies van het meedraaien in het productieproces: zo werden er flink wat gordijnen en tafelkleden genaaid door Nina en schreef Brit met de hand alle tags die aan de producten hangen, waarop we jou vertellen waar jouw product gemaakt is en door wie. Want dat weten we dus. Van ieder product dat we verkopen. Echt, allemaal.

Los van lief zijn vóór de natuur met deze collectie, lieten we ons ook inspireren dóór haar schoonheid. We verdiepten ons in bloemen en vogels, lieten ons verwonderen door stenen en slingerende rivieren en gaven de zon en de maan een hoofdrol. Om je een kijkje te geven achter de schermen hebben we overigens een making of gedeeld via IGTV die zéker de moeite waard is om te bekijken (al zeggen we het zelf). Benieuwd? Klik hier.

Eerlijkheid duurt het langst
Onze mantra als het aankomt op zowel het leven als zakendoen. Daar voelen we ons goed bij. Wel willen we, in het kader van eerlijkheid, ook zeggen dat wij niet perfect zijn. We zijn met volle overgave dit traject ingestapt met als doel onze collectie zo duurzaam mogelijk te maken. Gaandeweg leerden we dat dat, als startende ondernemer, niet altijd even makkelijk is en veel tijd en geld kost. We hebben gedaan wat we konden, weloverwogen keuzes gemaakt en willen onszelf blijven verbeteren. Heb je tips voor ons? Laat het weten. Graag zelfs! Mocht je vragen hebben over ons productieproces of bepaalde materialen die we gebruiken? Daar vertellen we je met liefde meer over. En tot die tijd: laat je verwonderen door al het moois dat we gemaakt hebben. Want zo, daar zijn we een partij trots op. Je vindt hier een volledig overzicht van alle producten uit de collectie. We hopen dat jij het net zo mooi vindt geworden als wij.

Liefs,
Brit & Nina

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden