Het dagboek van een zelfstandig ondernemer: Sandra

Koffietje hier, koffietje daar. Heerlijk die vrijheid. Het leven van een zelfstandig ondernemer wordt vaak gezien als een utopie. Lekker kantoortje spelen en uitslapen wanneer je er zin in hebt. En hoewel het natuurlijk fijn is dat je je eigen tijd kunt indelen, kan het ook eenzaam zijn als je de hele dag niemand anders spreekt dan de postbode. En wordt je discipline iedere dag weer op de proef gesteld. In Het dagboek van een zelfstandig ondernemer geven ZZP-ers je een kijkje in hun leven door middel van een dagboek. Een week lang. Open en eerlijk. Want het leven van een freelancer gaat echt niet alleen over latte macchiato’s. In deze editie: een week uit het leven van Sandra van Aanholt. Sandra begon drie jaar geleden met het importeren van tapijten uit Marokko en startte haar bedrijf The Souks. Inmiddels bestaan haar collecties uit veel meer dan alleen tapijten en zijn Sandra’s mooie spullen een begrip in de binnenlandse en buitenlandse styling wereld. Al dit moois kun je kopen in haar webshop, maar ze vindt personal shopping net zo leuk.  
MAANDAG
06:30 uur Om half zeven gaat mijn wekker omdat ik een nieuw yoga regime voor mijzelf heb bedacht. Totale onzin, want ik heb vanavond al een yoga klasje. Maar goed, yoga kan een mens nooit teveel doen. Na mijzelf een allerlei verschillende posities gevouwen te hebben, krijg ik toch het gevoel dat ik nog even moet werken voor ik om half elf de deur uit ga naar een afspraak. Ik werk wat mails weg. Focus: nul. 11:30 uur In Eemnes, een dorp vlakbij Hilversum, start een klant binnenkort een nieuwe praktijk. Ze heeft mij gevraagd om te kijken naar een tapijt voor één van de ruimtes. We (dan heb ik het over mijn geweldige stagiaire Suuz en mijzelf) hebben een aantal stuks van de nieuwste collectie opgestuurd, maar ze zijn helaas net iets te klein. Morgen dus maar even naar het magazijn om te kijken of er iets is wat beter past. 15:00 uur Weer in Amsterdam, even met Suuz werken. We labelen de kussens na de shoot afgelopen vrijdag zodat ze naar het magazijn kunnen. Als we klaar zijn vinden we dat we een snelle koffiebreak bij De Koffiesalon verdiend hebben. 19:34 uur Yoga en daarna blijft mijn telefoon uit. Echt. 23:06 uur Nog even wat mails wegwerken, Instagram berichten beantwoorden en bedenken waarom mijn telefoon ook alweer aan stond? Dit hadden we niet afgesproken?    
DINSDAG
07:05 uur Ik besluit me aan mijn nieuwe yoga regime te houden en begin thuis braaf aan mijn lesje. Daarna is het ontbijt-tijd. Vaak bekijk ik tijdens het ontbijt alvast aan mijn mails. 10:30 uur Ik rij richting het magazijn. 11:00 uur Kringloop in. 13:00 uur Kringloop uit. What went wrong here? 15:00 uur Ik ga lunchen bij Sir Humus met klant. De rest van de middag doe ik lekker niets.    
WOENSDAG
08:00 uur Om 8 uur heb ik een vaste afspraak met mijn trainer in de sportschool. Als ik geen trainer zou hebben, zou ik waarschijnlijk tien keer naar de sportschool gaan. Per jaar. Max. 09:15 uur Ik heb met Suuz afgesproken om bij één van mijn favo tentjes Anne & Max te werken. We laden samen online de nieuwe collectie in en ondertussen bel ik een nieuwe inkoper, word ik gebeld over het eventueel huren van een pand vanaf volgend jaar, mail ik de boekhouder en organiseer ik nog een visumaanvraag voor China, omdat ik over drie weken naar Shanghai ga. Kijk, dat schiet lekker op zo. 16:08 uur De pleuris breekt uit. Ik zie een mail uit Marokko waar ik meteen over moet bellen. Het gebeurt zo vaak dat dingen net niet helemaal lopen zoals gepland met de in- en uitvoer vanuit een ander werelddeel. Maar, het is niet zo dat, omdat ik een vrouw ben en vrouwen in Marokko vaak anders worden behandeld dan hier, ik alles kan accepteren. Mijn kussenmaker Mo heeft een aantal kussens los in een zak gedaan met daarop China, omdat deze uiteindelijk, samen met andere items vanuit mijn eigen magazijn, naar China moeten. In Marokko denken ze normaal niet heel erg mee, maar deze keer besloten ze dit pakje niet mee te sturen met mijn grote vracht, omdat het naar China moet. Dit klopt, maar dan wel via Amsterdam. Of ik even €180 wil betalen voor het opsturen van de vijf kussenhoezen en vier paar Babouches (schoentjes) die ze vergaten. Ehm, nee dus. 19:00 uur Ik besluit het allemaal even los te laten en met vriendinnen af te spreken. We eten de lekkerste pizza’s van de stad bij La Perla. Ik laat een flinke bel rode wijn voor mezelf inschenken. Zo, adem in, adem uit.    
DONDERDAG
11.05 uur Ik heb afgesproken met een vriendin die het mooie bedrijf Botanical Beauty heeft. Ze vroeg me om wat business advies. Even een dag uit de stad, naar Het Landgoed in Deil. We praten over van alles en ik help met het inrichten van de nieuwe beurs stand. Als ik even weg ben uit de stad en rust opzoek, kom ik er vaak achter dat ik echt niet gelukkig word van de hele dag op mijn telefoon naar mijn e-mail en Instagram kijken. Goede leerschool. 20:00 uur Ik lig lekker in bed met een serie.
VRIJDAG
07:00 uur Regen en nergens zin in vandaag. Zo’n moment waarop ik me dan afvraag waarom ik eigenlijk ooit ben begonnen met The Souks. 08:00 uur Regen. 09:00 uur Nog steeds regen. 10:00 uur Oké, nu moet ik echt de deur uit naar mijn afspraak. Ik herpak mezelf en spring op de fiets. Ik heb afgesproken met Emma Peijnenburg, mijn redder in nood wanneer het bijvoorbeeld op Instagram aankomt. We maken een plan voor de nieuwe collectie tapijten, plannen een shoot in en bedenken een hele leuke give-away. Verder doe ik de rest van de dag vrij weinig, behalve een snel yoga lesje.    
ZATERDAG
Ik neem mezelf iedere week voor om in weekenden niet te werken. Weekenden zijn voor leuke dingen met mensen die ik lief vind. Ik lunch met een vriendin en heb hierna een nogal onverwachte maar super vette diner afspraak met Bri en haar vriend Justin. Inderdaad, Bri Emery van Designlovefest. Een tijdje geleden stuurde ik haar een paar schoentjes op, omdat ik haar bewonder. Toen ik vanochtend op Instagram zag dat ze in Amsterdam was, stuurde ik haar een berichtje waarin ik zei dat het veel gezelliger was geweest als ik haar de schoentjes even face-to-face had overhandigd. Wat bleek? Ze waren nooit aangekomen. Ik bood haar opnieuw aan om de schoentjes even langs te brengen en voor ik het wist vroeg ze me of ik zin had om mee te gaan eten. Natuurlijk! We dineren bij Pllek in Noord. Wat een fijne en leuke avond!
ZONDAG
De hele dag niets behalve cappuccino’s, kranten en een heerlijk broodje van Oceaan Deli waar ik voor deze keer speciaal naartoe rij. ’s Avonds plof ik op de bank met New Girl en een bak Massaman Curry. Lang leve Uber Eats! Nog even een beetje opladen voor een nieuwe week.  
  Beeld & tekst: Sandra van Aanholt Minimalistische verzamelaar van mooie spullen en mensen om zich heen. Draagt zelf altijd zwart, maar woont in een georganiseerde gekleurde bende in Amsterdam. Samen met de Marokkaanse spullen die ze niet wil verkopen in haar webshop. Moet een beetje huilen wanneer ze van reis naar huis gaat, maar is altijd weer blij om in haar eigen bed te liggen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden