Het dagboek van een zelfstandig ondernemer: Marcella

Koffietje hier, koffietje daar. Heerlijk die vrijheid. Het leven van een zelfstandig ondernemer wordt vaak gezien als een utopie. Lekker kantoortje spelen en uitslapen wanneer je er zin in hebt. En hoewel het natuurlijk fijn is dat je je eigen tijd kunt indelen, kan het ook eenzaam zijn als je de hele dag niemand anders spreekt dan de postbode. En wordt je discipline iedere dag weer op de proef gesteld. In Het dagboek van een zelfstandig ondernemer geven ZZP-ers je een kijkje in hun leven door middel van een dagboek. Een week lang. Open en eerlijk. Want het leven van een freelancer gaat echt niet alleen over latte macchiato’s. In deze editie: een week uit het leven van Marcella Kramer.

Marcella is mede-eigenaresse van Girls Who: een online magazine, waar zij samen met meerdere levensgenieters de fijnste tips delen voor een bourgondische levensstijl. Daarnaast heeft ze Who Media: een visual marketing bureau voor duurzame merken. Ze werkt niet vanuit één plek, maar reist momenteel samen met haar vriend Eric door Europa in door hun zelf verbouwde camperbus. Hier maakt ze video’s van die weer op hun YouTube kanaal Minimalist Digital Nomad verschijnen. 

ZONDAG

08:00 uur Mijn wekker gaat en het is koud in de bus, want we slapen in de bergen. We verblijven op dit momenten in prachtige gebied de Dolomieten. En jeetje, wat voel ik me een partij klote. Ik mis thuis, de comfort van een huis en ik voel me even helemaal ontheemd. Ik begin de dag dus maar even met een wat langere meditatie, in de hoop dat ik me daarna beter voel. Het reizen kost veel energie en er zijn soms dagen dat ik echt denk: ‘Wáárom deed ik dit ook alweer’. Eric gaat vandaag de bergen in om een mooie mountainbike route te doen. Helaas moet ik nog best wat werk afmaken, dus ik blijf 'thuis'.

11:00 uur Ik begin met een interview met Leena van Badassmagazine. Daarna door met de contentplanning van Girls Who Magazine en een nieuw YouTube filmpje online zetten over mijn healthy morningroutine in Italië. Daarnaast heb ik mijn gehele to do-list weer eens lekker opgeschoven, want morgen wordt een reisdag. Een reisdag betekent dat we een hele dag inplannen om te rijden naar een nieuwe lokatie. Een volle dag in de bus dus.

13:30 uur Mijn to do lijstje is eigenlijk oneindig. Ik wil nog zoveel dingen doen, dat ik eeuwig zou kunnen doorwerken. Voor Girls Who Magazine, een nieuwe website maken voor Who Media, afspraken maken met klanten, nieuwe filmpjes editen voor ons YouTube kanaal Minimalist Digital Nomad. Noem maar op. Maar, aangezien ik in Italië ben is het eerst tijd voor PASTA.

MAANDAG

06:04 uur Reisdag. We beginnen met rijden.

13:00 uur  Tijd voor lunch. Tijdens een reisdag kan ik me helaas niet bezig houden met werk. Ik kan wat zaken plannen en mails beantwoorden, maar daar houdt het dan ook wel op. De lunch die we maken is een makkelijke salade met bietjes, appels en walnoten. Even iets gezonds na alle volle borden pasta.

17:30 uur Aangekomen op de volgende bestemming in Slovenië: Kobarid. In deze regio bevindt zich het restaurant Hisâ Franko, wat je misschien wel kent van de Netflix serie Chef’s Table. Het is een grote droom van me om hier nog eens te eten. De Soca rivier is hier ook prachtig. Een van de mooiste rivieren van Europa. Blauw dat die is, niet normaal. Nog even een telefoongesprek met Kiki (mede Girls Who Magazine levensgenieter) om alle weektaken door te nemen. We spreken af dat we elkaar snel weer zien in Amsterdam, zodat we de half jaar planning van Girls Who Magazine kunnen afmaken. Allemaal super leuke ideeën in de maak.

DINSDAG

08:00 uur Omdat we ons continue ergens anders in Europa bevinden, is het fijn om een soort van ritme te ontwikkelen. Eric zet altijd een wekker, maar we snoozen er meestal lekker op los tenzij het bloedheet is in de camper. Aangezien de omgeving hier zo mooi is, besluiten we om te gaan wandelen richting Hisâ Franko en onderweg meditatie te doen.

12:20 uur Oke, dat was een hete wandeltocht. Bloedheet. Helemaal bezweet komen we aan bij Hisâ Franko. En ja! We hebben een reservering kunnen maken. Daar gaat mijn bourgondische hartje heel snel van kloppen. We moeten er wel 3 oktober voor terugkomen, maar dat is geen ramp, want we willen Slovenië toch nog meer ontdekken. Hierbij even een lijstje met wat Slovenië te bieden heeft:

- Goede wandelpaden door prachtige bossen - Truffels zoeken - Paragliding - Grotten bezoeken - Het kustplaatjes Piran, dat heel veel lijkt op Venetië - Wijn waar je u tegen zegt (en je kunt je overal voor 1 euro je vergrijpen aan een glas goede wijn) - Goed eten met Italiaanse invloeden - De beste vrouwelijke chef van de wereld - Natuurlijke spa’s

En zo kan nog wel even door gaan.

20:00 uur Omdat we het leuk vinden om dingen van onze reis te delen, maak ik video’s en foto’s. Dit doe ik ook mede voor de promotie van mijn online marketing bureau Who Media. We hebben vandaag de hele dag in een cafeetje zitten werken. 's Avonds ga ik op zoek naar een mooi plekje om de zonsondergang te filmen, maar helaas heb ik geen succes. Een donkere wolk gooit roet in het eten.

WOENSDAG

09:00 uur Middenin Kobarid hebben we een leuk café gevonden met super lieve mensen. De gehele dag staat in het teken van to do lijstjes afmaken. Op het programma vandaag staat:

- Automatische mails vanuit MailChimp opzetten voor Girls Who Magazine - Website afronden voor klant van Who Media - Editen YouTube filmpje - Mails beantwoorden - Mensen laten weten dat ik weer even in Amsterdam ben binnenkort - Plannen waar we de komende dagen naar toe gaan reizen

12:05 uur Eten in Slovenië is echt niet duur. Voor 4 euro bestel ik een broodje. Nou ja, je kunt het beter een brood noemen. De porties in Slovenië zijn altijd gi-gan-tisch.

19:00 uur Na een hele dag gewerkt te hebben, is het tijd voor een dip in de Soca rivier. Deze rivier is niet warm, want het water is afkomstig vanuit de bergen. En met 'niet warm' bedoel ik in dit geval dat het water een temperatuur heeft van 0 graden. Heerlijk om even af te koelen natuurlijk. Eric en ik zijn het inmiddels wel gewend om te zwemmen in ijskoud water. Na een verfrissende duik voelen we ons altijd super helden.

DONDERDAG

07:15 uur Yes! We gaan richting een wijnboer. Of nu ja, wat zeg ik, maak daar maar meervoud van: wijnboeren. We bezoeken vandaag kleine wijnboeren die verbonden zijn aan FINOVINO: een bedrijf dat is opzet door twee gepassioneerde Nederlandse ondernemers, Ursula en Auke. Ze zijn verhuisd van Amsterdam naar een klein dorp in Slovenië vlakbij Stanjel om hun (wijn)droom na te jagen.

17:00 uur We worden ontvangen door de kinderen van Ursula en Auke. Ze wonen in een piepklein dorpje waar iedereen nog zijn eigen groentetuin heeft. 's Avonds worden we verwend met Tolmin kaas, verse worstjes en kip van de BBQ. Oh en niet te vergeten: verrukkelijke wijn.

VRIJDAG

08:00 uur Vandaag ga ik weer aan het werk, maar dit keer wel met een onvoorstelbaar mooi uitzicht voor me. Ik denk dat dit het onderdeel is wat zo geweldig is aan reizen en onderweg werken: je veranderende 'kantoor'. Er zijn natuurlijk ook mindere momenten, maar over het algemeen geldt: als we maar goed internet hebben, dan komt altijd alles goed.

18:00 uur Tijd voor een rondje wijnboeren. Bij de eerste keek ik al een beetje scheel van de hoeveelheid wijn die we voorgeschoteld kregen. Slovenen zijn namelijk zó trots op hun product, dat je recht vanuit het vat een vol glas wijn onder je neus krijgt. Na het proeven van zeven verschillende wijnen, kun je mij wel opvegen en wordt de film over deze regio, waar ik beelden voor schiet, er kwalitatief ook niet echt beter op.

ZATERDAG

06:00 uur 's Ochtends bevinden we ons weer voorin de bus. We rijden verder naar Wenen. Naar mijn mening de mooiste stad van Europa. Voor wie er dus nog niet is geweest: time to go!

14:00 uur Aangekomen in Wenen beginnen we ons bezoek met een Sacher taart bij het Sacher Hotel. Dit hotel bevindt zich tegenover het operagebouw en was het oude huis van Vivaldi. Geweldig! Met 33 graden, gaan we opzoek naar wat verkoeling. Eric heeft een zwembad gevonden aan de Donau.

ZONDAG

07:00 uur

Vandaag komt er een YouTube video online op ons kanaal over Lago D’orta. Daarna gaan we richting de stad voor een museumdag. Ik ben gek op musea. Een museumbezoek is altijd ontzettend inspirerend voor mij. In Wenen heb je het museumkwartier, waar je van het ene museum naar het andere kan hoppen.

13:14 uur Het Natuur Historisch Museum vind ik toch wel echt de mooiste. Hier kun je de gehele geschiedenis zien van zowel mens als dier. Dan komt toch het kleine meisje weer in mij naar boven dat vroeger de droom had om archeologe te worden.

15:45 uur Als  ik op een nieuwe plek ben, moet er natuurlijk een nieuwe film worden gemaakt. Ik wil heel graag drone beelden maken van Wenen, maar weet niet of het is toegestaan. Dan maar stiekem ergens in een achterbuurt. Daarna is het tijd voor koffie, want dat kunnen we wel gebruiken en daar hebben ze genoeg van in Wenen. Niet zo goedkoop als in Italië, maar kwalitatief zeker vergelijkbaar. Voor Who Media heb ik afspraak met een leuke ondernemer, die bezig is met het opzetten van een duurzaam merk dat precies past bij de merkwaarden van Who Media. Hopelijk kunnen we binnenkort gaan samenwerken!

21:00 uur De laatste dag in Wenen sluiten we af in een goede wijn bar. Moe maar voldaan genieten we van een goed glas wijn en pikken we nog een kaasplankje mee. Tijd om onze reis terug naar Nederland, voor een korte mini break, door te zetten.

-


 

Tekst en beeld: Marcella Kramer
Marcella is mede-eigenaresse van Girls Who: een online magazine, waar zij samen met meerdere levensgenieters de fijnste tips delen voor een bourgondische levensstijl. Daarnaast heeft ze Who Media: een visual marketing bureau voor duurzame merken. Ze werkt niet vanuit één plek, maar reist momenteel samen met haar vriend Eric door Europa in door hun zelf verbouwde camperbus. Hier maakt ze video’s van die weer op hun YouTube kanaal Minimalist Digital Nomad verschijnen. 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden