Het dagboek van een zelfstandig ondernemer - Ginny

Koffietje hier, koffietje daar. Heerlijk die vrijheid. Het leven van een zelfstandig ondernemer wordt vaak gezien als een utopie. Lekker kantoortje spelen en uitslapen wanneer je er zin in hebt. En hoewel het natuurlijk fijn is dat je je eigen tijd kunt indelen, kan het ook eenzaam zijn als je de hele dag niemand anders spreekt dan de postbode. En wordt je discipline iedere dag weer op de proef gesteld. In Het dagboek van een zelfstandig ondernemer geven ZZP-ers je een kijkje in hun leven door middel van een dagboek. Een week lang. Open en eerlijk. Want het leven van een freelancer gaat echt niet alleen over latte macchiato’s. In deze editie: een week uit het leven van Ginny Ramkisoen.

Ginny Ramkisoen is oprichter en eigenaar van carrièreplatform Vacature Via Ginny. Momenteel schrijft ze het boek ‘Ginny werkt’ wat over het vinden van een droombaan zal gaan. ‘Ginny werkt’ komt deze zomer uit bij A.W. Bruna.

MAANDAG

07.45 uur
In de ochtend sta ik op om in gedachten naar de sportschool te gaan, maar de realiteit is dat ik me klaarmaak voor de dag en meteen achter mijn laptop kruip om te werken aan mijn boek. Mijn uitgever is heel soepel met deadlines en ik mag dan ook zelf bepalen wanneer ik een nieuw deel oplever. Doordat hij mij zoveel vertrouwen geeft, wil ik die deadlines altijd halen. Tot nu toe gelukt. Een unicum voor een schrijver heb ik me laten vertellen (ha!)

13.00 uur
Ik loop langs mijn uitgever die vlakbij mijn huis zit om een boek op de halen voor wat research. In eerste instantie heb ik het boek vrijwel compleet vanuit mezelf geschreven, zonder al te veel naslagwerk te doen, zodat de essentie van het boek vanuit mij komt. Om bepaalde hoofdstukken kracht bij te zetten ben ik nu wat relevante research aan het doen. Om te kijken of ik op de juiste weg zit.

18.45 uur
Mijn vriend en ik hebben een HelloFresh abonnement, omdat we beiden (helaas) geen sterrenchefs zijn. Sterker nog, we zijn echt waardeloos in de keuken. We waren ons ruim een jaar aan het verzetten tegen de HelloFreshers, maar zijn toch overstag gegaan. Sindsdien zijn we ontzettend blij dat er iets is waardoor we toch nog een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunnen zetten.

DINSDAG

08.00 uur
Ik word wakker en ook vandaag zal de gedachte om naar de sportschool te gaan in mijn hoofd opkomen, om deze vervolgens weer de deur uit te vegen en te starten met een afspraak bij de orthodontist om 10.00 uur. Sinds een paar maanden heb ik een beugel, omdat mijn ondertanden behoorlijk scheef begonnen te staan. Vroeger heb ik iedere beugelsoort op de planneet gehad, maar omdat ze mijn tanden toen niet hebben gespalkt, ging ik nu weer richting een scheef gebit. Gelukkig doet het niet meer zoveel pijn als vroeger. Om de een of andere reden maakte mijn scheve ondertanden me opeens heel onzeker, terwijl ik altijd tevreden was met mijn gebit. Heb snel actie ondernomen en ze staan na drie maanden alweer een stuk rechter.

14.00 uur
Vandaag is het even moeilijk om te schrijven, merk ik. Van te voren lijkt het appeltje, eitje. Je weet immers wat je wilt vertellen, dus je kunt het toch ook zo opschrijven? Ik heb geleerd dat dat in de praktijk ietsie anders werkt bij een boek. Soms schrijf je dagen achter elkaar en op andere momenten lukt het je niet om de juiste woorden te vinden. Frustratie steekt vaak de kop op en daar moet je even doorheen. Een mega leerzaam proces. Ik ben heel blij dat ik dit mag doen!

19. 45 uur
Ik ga naar de release van het boek 'Fit & Fabulous' van Anne Haakmeester in Scheltema op het Rokin. We delen dezelfde PR-topper, Bianca Portis, en aangezien ik graag een auteur support en ik benieuwd ben naar haar boek, wip ik even langs. Daarna heb ik met een vriendin afgesproken om een borrel te drinken bij Hesp in de zon, waar we lekker kletsen en genieten van de mooie Amsterdamse lucht in combinatie met een ondergaande zon.

WOENSDAG

09.15 uur
Emma van Marie Claire mailt me om te vragen of ik de Marie Claire Starters Award wil presenteren! Ik werk al meer dan een half jaar samen met Marie Claire en maak samen met het magazine online video’s en een rubriek die iedere maand in het blad verschijnt. Wat spannend dat ik deze kans krijg, heb er heel veel zin in!

14.55 uur
Om mezelf te ontdoen van stress en spanning boek ik een Deep Tissuemassage. Ik heb ADHD en ben daardoor best gevoelig voor stress, wat ik vervolgens meteen opsla in mijn lichaam. Ik merk dat ik al een paar weken verkrampt ben en besluit om even voor volledige ontspanning te gaan. Ik kom uit de massage als herboren en bedenk me het snel weer te doen.

21.45 uur
Mijn avond bestaat uit een warm bad. Letterlijk, want ik ga het liefst iedere dag in bad om mijn lichaam en hoofd te ontspannen. Met mijn laptop, Netflix en een schep badzout probeer ik de rust die de massage mij gaf even voort te zetten in mijn eigen minispa, ook wel bekend als de badkamer.

DONDERDAG

10.15 uur
Ik plan mijn afspraken graag in de ochtend, zodat mijn werkzaamheden de rest van de dag niet onderbroken hoeven worden ik dus ook niet uit mijn flow hoef te komen als ik aan het schrijven ben. Bij Coffee & Coconuts drink ik een gemberthee met een vriendin en daarna ga ik even lunch halen voor straks. Ondertussen denk ik na over wat ik zélf eigenlijk wil gaan doen de aankomende periode. Vacature Via Ginny staat als een huis en ik schrijf een boek over het vinden van je droombaan. Ik reflecteer wat ik de afgelopen jaren heb bereikt en welke kant ik op wil gaan de aankomende periode.

16.00 uur
Na een tijdje te hebben geschreven ben ik er even helemaal klaar mee. Ik plof op de bank en zet mijn BFF Netflix aan. Even aan niets denken en naar Riverdale staren.

21.05 uur
Mijn vriend Maarten en ik gaan naar een concert van Majid Jordan in Paradiso. Twee ge-wel-dige muziekanten en de show stelt dan ook niet teleur. Minpunt van deze avond is dat we Temptation Island moeten missen, maar gelukkig heb ik het opgenomen en kunnen we achteraf nog even snel de aflevering terugkijken. 

VRIJDAG

09.15 uur
Ik heb even contact met het team van Vacature Via Ginny. Omdat ik vanuit huis aan mijn boek werk en daarvoor een sabbatical heb opgenomen, communiceer ik vooral via e-mail. Mijn collega Sophie en ik nemen wat planningen door voor de release en ik ga weer verder met schrijven. 

15.00 uur
Ik merk dat ik de laatste tijd veel last van mijn maag heb, een verkrampte houding daarbij gerekend en ik kom tot de conclusie dat ik toch echt iets concreters moet doen aan de stress in mijn lijf. Ik besluit weer iedere avond een rondje te lopen met mijn vriend. Na het eten lopen we meestal in de zomer een uurtje om ons eten te verteren en in beweging te blijven. Sporten of bewegen is belangrijk en kan in het geval van stress helpen om dat te verminderen.

19.00 uur
Voor het boek heb ik een aantal mensen geïnterviewd over hun carrière en/of baan. Ik werk de interviews uit en verwerk ze in mijn manuscript. Daarna duik ik met mijn beste vrienden de kroeg in om even gezellig te gieren van het lachen en te genieten van een wijntje. Oké, een paar wijntjes.

ZATERDAG

09.00 uur
UITSLAPEN! Met andere woorden, mijn vriend en ik komen rond negen uur ons bed uit. We houden ervan om vroeg uit de veren te gaan en op pad te zijn, zodat we zoveel mogelijk uit de dag halen. Voordat ik mijn vriend ontmoette kon ik nog wel eens tot een uur of één in mijn nest liggen rotten, maar dat vind ik nu zonde van de tijd. Meestal pakken we de auto en rijden we ergens naartoe zonder plan. Love it!

15.15 uur Mijn minste favoriete bezigheid: schoonmaken in huis. Mijn vriend doet de stofzuiger (ik ben allergisch voor huismijt) en ik ben de schrobber. Hierna zijn we toe aan een borreltje dus we checken onze vrienden weer en belanden wederom op een terras. Van borrelen komt trek en dus pakken we door en plakken we er een dinertje achteraan. 

01.00 uur Aangezien we onze middagbezigheid doortrekken tot in de avond, liggen we pas rond één uur in bed. Tijd om te tukken!

ZONDAG

11.15 uur Ik mail een nieuwe update naar mijn uitgever die vervolgens feedback zal geven over de hoofdstukken die ik heb geschreven. Op sommige momenten vind ik dat het schrijven niet snel genoeg gaat, maar gelukkig zijn er veel mensen in mijn omgeving die me supporten en aangeven dat daar geen tijdsbestek aan hoeft te hangen. Ik leg me erbij neer en vul nog even mijn Excelsheet aan waarin in bijhoud wie ik heb gemaild voor een interview.

14.00 uur Mijn vriend en ik maken een wandelingetje en besluiten naar het skatepark in Utrecht te gaan. Hij heeft sinds vorig jaar weer een skateboard en ook ik stap er af en toe op. Een uurtje skateboarden is een hele workout, dus daarna gaan we naar huis en ploffen we met een toastje en een kaasje op de bank.

20.00 uur Er wordt een soepje afgehaald en we bereiden ons allebei voor op de aankomende week. Ik lees nog even een boek in bad en ga lekker slapen. Het was een goeie week!


  Tekst: Ginny Ramkisoen Ginny Ramkisoen is oprichter en eigenaar van carrièreplatform Vacature Via Ginny. Momenteel schrijft ze het boek ‘Ginny werkt’ wat over het vinden van een droombaan zal gaan. ‘Ginny werkt’ komt deze zomer uit bij A.W. Bruna. Portretten Ginny: Sanne Bakker Stillevens: Kelly Nederlof voor Vacature Via Ginny.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden