Doe het lekker zelf: pompomslingers maken

Vandaag is het mijn verjaardag en dus hangen we lekker de slingers uit. En wie ooit heeft bedacht dat slingers driehoeken van plastic moeten zijn, is een ei(kel). Want zijn slingers van, laten we zeggen, pompoms bijvoorbeeld niet veel leuker? Precies, dacht ik ook. Dus hup, aan de slag ermee. Je kunt ze namelijk heel eenvoudig zelf maken.

Ik heb al eens eerder in een artikel uitgelegd hoe je pompoms kunt maken. Mocht je dat inmiddels nog niet in de vingers hebben, dan kun je dus hier klikken om te zien hoe dat - ook alweer - werkt. Deze keer maak je van de pompoms geen (sleutel)hanger, maar een slinger. Hoe? Dit kun je doen door ze met een grote naald simpelweg aan een stuk wol te rijgen. Leg op dat stuk wol dan een knoop waar je wil dat de bolletjes blijven zitten, dan schuiven ze minder makkelijk.

Een andere manier is om, wanneer je de pompoms maakt, het wollen touw waar je ze aan wilt maken door het gat in de kartonnetjes te halen voordat je begint met het doorknippen van de wol. Ook bij deze tactiek zijn de knoopjes om de pompoms op hun plek te houden handig. Je kunt je slinger natuurlijk ook nog extra versieren met kralen, gouden kwastjes, je mag het zo gek mogelijk bedenken. Enig voor tijdens je verjaardag, geboorte van een nieuw mensje of gewoon om het leven te vieren, toch?

Nou, feest vieren is precies wat ik nu ga doen. In een huis vol pompomslingers. Oh en mocht je het gemist hebben: omdat ik vandaag, op 28 februari, 28 ben geworden geef ik 28% korting op de volledige collectie (gebruik code 'GEFELICITEERDNINA'). Op alles. Alleen vandaag. Dus grijp je kans!


 

Fotografie & tekst: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden