Lekker therapeutisch: kettingen maken

Het komt mij net iets te vaak voor dat wanneer iemand me vraagt hoe het gaat, ik antwoord met: ja goed, druk man! Als ik dat voor de derde keer zeg die week, weet ik dat ik even een stapje terug moet doen. Want dat is niet helemaal mijn bedoeling in het leven - het alleen maar druk hebben. En omdat ik het gevoel heb dat meer mensen soms eens wat vaker een tandje minder hard moeten gaan, besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen: Lekker Therapeutisch. Met allerlei dingen die fijn zijn om even rustig te doen om je zinnen te verzetten.

Met in deze editie: kettingen maken. Of nou ja, eigenlijk sieraden van kraaltjes, want of het uiteindelijk een ketting, armband of oorbel wordt mag je lekker helemaal zelf weten natuurlijk. Vrij recent ontdekte ik ze weer: kralen. Vroeger had ik een enorme oude viskoffer van mijn vader vol met het spul. In allerlei soorten en kleuren. Sommige waren zelfs nog van mijn moeder van vroeger. Uren lang kon ik druk zijn met het maken van de mooiste dingen. Me, myself & my kraaltjes. Nu heb ik ontdekt dat de combinatie Nina en kralen, na al die jaren, nog steeds dikke mik is. Want man, wat word ik een partij rustig van een uurtje kralen rijgen. En dan heb ik het nog niet eens over het sorteren van die pieterpeuterige kraaltjes hè, want dát is pas rustgevend. Alles in dezelfde kleuren bij elkaar. Keurig netjes gesorteerd. Ik krijg er helemaal van die kinderachtige kriebels van. Ik heb nu dus een kralendoosje en ik vind het prachtig.

Ik vulde mijn doosje met allerlei moois van Coppenhagen op de Rozengracht in Amsterdam. Woon of ben je in Amsterdam? Ga daar even langs. Het is geweldig. Een miljoen potjes met allemaal verschillende dingen die kunt rijgen. Ik kocht kleine kraaltjes, parels, edelstenen, bedels met gouden zonnetjes en alles om de boel bij elkaar te binden. Het edelstenenaanbod bij Coppenhagen is overigens méga. Ik koos een Citrien voor zelfvertrouwen, een Dalmatiër Jaspis voor creativiteit en een Rozenkwarts voor liefde. Ik maakte er hangers van. Ben je benieuwd welke edelstenen er goed bij jou zullen passen, dan is dit een fijne website. Mocht je nu denken: 'ja doei, ik woon niet in Amsterdam en ik ben er ook nooit in de buurt', kijk dan even online. Of bij jou in de buurt. Kralenwinkels vind je overal wel. Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om eens aan de rijg te gaan. Al is het om je kinderlijke enthousiasme weer eens naar boven te halen. Het werkt. Echt. Laat je me je creaties zien? -

 


 

Tekst & beeld: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden