Lekker duurzaam: zo recycle je onze kaarsenpotten

Je zit op de bank. Serietje op, kopje thee erbij, kaarsje aan. Met de voetjes omhoog zie je je geurkaars langzaam opbranden. Heerlijk en doodzonde tegelijk. Want als je eenmaal een lekkere geurkaars ontdekt hebt, houd je die het liefst tot in den eeuwigheid bij je. Nu hebben we goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws: geurkaarsen branden nu eenmaal op. Het goede nieuws: we hebben wél een manier bedacht waarop je het potjein principe je hele leven kunt gebruiken.

Want, voor onze geurkaarsen hebben we natuurlijk niet zómaar die mooie glazen potten met glazen deksel gekozen. Nee nee, die hebben we gekozen zodat je ze ná het opbranden van je heerlijke kaars voor allerlei verschillende doeleinden kunt gebruiken. Recyclen, lieve mensen, daar houden wij van. Hoe dan? In dit artikel geven we je drie praktische en - niet te vergeten - esthetische opties.

Het kan zijn dat je pot misschien een beetje zwart geblakerd is en wellicht zitten er nog wat restjes kaars in. Spoel de kaarsresten niet door de gootsteen, want dan zit binnen no-time je gootsteen verstopt. Leg het potje eerst een nachtje in de vriezer, de volgende ochtend tik je de overblijfselen er zo uit. De zwarte randjes poets je er af met groene zeep, easy peasy. En nu? Vullen geblazen maar.

Orde in de badkamer
Het badkamermeubel: we weten niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons is deze het overgrote deel van de tijd niet om aan te gluren. Haarelastiekje hier, wattenstaafje daar, oorbel tussen je make-up spullen en een oogpotlood naast je tandenborstel in een beker. Alles ligt o-ve-ral. Daar maken we vandaag een einde aan. Combineer potjes met en zonder deksel en stop alles wat in de weg ligt erin. Heerlijk, zo'n opgeruimde badkamer.

Om een lichtje in te doen
Onze tweede optie vergt iets meer werk en creativiteit, maar daar zeggen wij persoonlijk nooit 'nee' tegen. Jij hopelijk ook niet. Het enige dat je nodig hebt is een leeg geurkaars potje en wat goud of zilver ijzerdraad (dit koop je bij bijvoorbeeld een hobbywinkel). Wij kozen voor goudkleurig draad, want nooit genoeg goud. Knoop het ijzerdraad rond de hals van het potje, waxinelichtje erin en de romantische avond, relaxte werkdag of sfeervolle baddersessie kan beginnen.
Dé oplossing voor ieder kruidenrek
Onze laatste optie is de oplossing voor het esthetische én logistieke probleem in ongeveer iedere keuken. De kast, lade of mand vól met potjes, doosjes en bakjes in allerlei vormen en maten gevuld met kruiden. Tijd om de smaakmakers te ordenen en een mooier jasje te geven! Vul de lege kaarsenpotjes met kruiden en zorg ervoor dat je de potjes voorziet van een naam. Dit kun je doen met een stukje tape of met een labelmaker. Zo heb je zowel buiten als binnen in je kastjes, altijd een geordend en aangenaam uitzicht.
 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden