Hier word je blij van: stempelen maar!

Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop je gewoon even niet zo lekker in de wedstrijd zit. En wat doe je dan? Bij de pakken neerzitten? Dat dachten wij niet. Jou krijgen ze niet klein hoor. En daar gaan wij je bij helpen. Gewoon, door jou dingen voor te schotelen waar je blij van wordt dus. En dan zul je zien dat je dag er meteen een stukkie leuker uit gaat zien.  Met in deze eerste editie: stempels maken! En hoe je daarna met die stempels van ongeveer alles een feestje maakt door de hele wereld onder te stempelen. Onze nieuwste creatieve clubhuis-aanwinst is Dayo Scholing en zij leert jullie precies hoe je het best te werk kunnen gaan. Het enige wat jullie hoeven te doen is de volgende stappen uitvoeren en dan kan het feest beginnen! Misschien ken je het fenomeen stempels maken nog wel van vroeger. Je weet wel, die tijd waarin je nog geen belasting hoefde te betalen en alles beter was. Nou, houd dat jeugdige gevoel vast.  
Pak je gereedschap erbij! De benodigdheden zijn: een gum (deze komt van de Hema en kostte €0,50), een mesje (dit kan een afbreekmesje zijn maar ook een aardappelschilmesje), een potlood, papier, een kwast en verf.
Teken de vorm van je stempel op een papiertje dat net zo groot is als de gum. Als je denkt dat je dit in één keer goed kunt doen, dan kun je het ook meteen op de gum tekenen en verder gaan naar stap 6.
Leg het papiertje met je tekening naar beneden op de gum.
Kras met het potlood over de achterkant van je tekening.
Haal het papiertje eraf, je tekening staat nu op de gum.
Snijd langs de contouren van je tekening, ongeveer 5 mm diep.
Snijd de overbodige randjes van de gum eraf. Pas op die vingers hè, jongens! Daar moet je je hele leven nog mee door.
Snijd de ruimte om je tekening weg. Doe dit tot ongeveer 4 mm diep, zodat je de contoursnee tegenkomt en je de stukjes gum los kunt trekken.
Breng met een kwastje verf aan op je stempel.
       
Gaan met die banaan! Stempelen geblazen! De afdrukken van je stempel zullen altijd imperfect en uniek zijn, wat prachtig is. Stempel net zolang alles onder tot er een lach op je gezicht verschijnt. 
           
  Tekst & Beeld: Dayo Scholing Grafisch ontwerpster die het liefst hele dagen droomt en observeert. Heeft een liefde voor mooie kleurtjes en patronen, zachte stofjes en de zon. Creëert graag mooie dingen met behulp van allerlei verschillende technieken, en zou wel alle katten van de wereld willen knuffelen. Vormgeving: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!    

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden