Stylish zuipen: Lurken in Lentestijl

Het duurde even, maar hier is ie. Één van onze favo rubrieken (want ja, wij houden wel van een borrel). Terug van weggeweest: dames en heren, gelegenheidsdrinkers en ware borrelaars: hier is een nieuwe editie van Stylish Zuipen! En niet zomaar één, nee nee, eentje met een heel gezellig Lente thema.

De formule is in principe hetzelfde als de vorige keer, toen we jullie lieten zien hoe je drie verschillende cocktails in drie minuten op tafel toverde. Dus: weinig geshake en gestirr, zodat je meer tijd overhoudt om je drankjes (daadwerkelijk nog koud) op te kunnen drinken. Eenvoudige recepten, waarmee je gemakkelijk indruk maakt op je gasten. Anders dan vorige keer: voor deze editie hebben we de handen in één geslagen met Dorstlust. Dé allesweters op het gebied van lekkere, nieuwe en vooral knappe drankjes. Dus naast het in elkaar mixen van een lekker drankje, kun je in dit artikel, tussen de regels door, ook nog wat handige tips en weetjes van hen vinden. En zo, langzaam maar zeker, ontpop jij je misschien wel tot een waar cocktailwonder. Handig voor de volgende editie. Bovendien kun je (bijna) alle drankjes die we hebben gebruikt in dit artikel kopen in de webshop van Dorstlust, of hun winkel de Drankerij in Amsterdam Oost (ga daar langs, het is echt de hemel der vloeibaarheden). Nou oké, genoeg geluld, laten we wat fijne drankjes in elkaar gaan draaien.

WAT HEB JE NODIG?
Per cocktail - 1 deel Prosecco (ongeveer 50 ml, of lekker op de tast) - 3 delen Cucumis Lavendel (ongeveer 150 ml) - IJsblokjes - Eetbare bloemen om te garneren (alle eetbare bloemen in dit artikel vind en bestel je hier) Simpeler dan dit gaat het niet worden. Maar echt niet. Wat je namelijk doet is: doe wat ijsblokjes in een glas. Hier overheen giet je de prosecco en daaroverheen giet je de Cucumis Lavendel. Mocht je nu denken: 'Lavendel drinken? Gadverdamme'. Dan kunnen we je geruststellen: dit drankje is namelijk heel subtiel en dus niet alsof je een hele steel lavendel wegkauwt. Zeker niet: bloemig, niet te zoet en heel aangenaam fris is ie. Om het plaatje compleet te maken bestrooi je je drankje met wat eetbare bloemetjes en steek je er een kek rietje bij. Bovendien is lila helemaal de nieuwe kleur hè. Gegarandeerd punten scoren. Die gouden cocktailshaker op de foto is overigens geheel om de schijn op te houden hè. Presentatie is key.  
WAT HEB JE NODIG?
Per cocktail - 1 deel Gin Sul (ongeveer 50 ml, maar perongeluk-expres uitschieten mag ook) - 3 delen Schnick Schmack rosé limonade (ongeveer 150 ml) - IJsblokjes - Schijfje citroen - Eetbare bloemen om te garneren Deze cocktail is het beste van beide werelden: een beetje van team wijn en een beetje van team sterk. We gebruikten namelijk de Schnick Schmack rosé limonade: een drankje dat verzonnen werd door twee Duitse zussen die opgroeiden in een wijngaard. Omdat ze vroeger als kleine madschen geen alcohol mochten drinken, en daar een flink partijtje van baalden, bedachten ze hun eigen (alcoholvrije)wijn. En zo werd Schnick Schmack geboren. Naast de rosé is er ook een rode en een witte variant. Voor ieder wat wils dus. En kijk dat flessie nou. Wat een genot voor het oog. En voor de tong overigens ook. Weer eens wat anders dan zo'n bittere tonic die meestal bij gin gegooid wordt. We mixten 'm namelijk met Gin Sul. Weer eens wat anders dan de Gin die tegenwoordig iedereen wel in zijn/haar drankkabinet heeft. Gin Sul is een stuk kruidiger dan normale gin. Vol, met hinten van citrus. Mediteraanse vibes, alles. Belangrijk: giet eerst de Gin Sul over het ijs en daarna de Schnick Schmack. Dan wordt de drank snel kouder, waardoor deze minder snel weer opwarmt. Hierna maak je 'm af met een schijfje citroen en eventueel een bloemetje en een rietje. Scheelt weer een hoop aan-lippen-gekleefde-ijsklonten enzo. Oh en een fancy glas doet ook altijd wonderen.  
WAT HEB JE NODIG?
Per cocktail - 1 deel Vodka (ongeveer 50 ml) - 3 delen Fritz-Spritz Rabarber (ongeveer 150 ml, maar mag ook iets meer, mocht je al een beetje loslippig beginnen te worden) - IJsblokjes - Eetbare bloemen om te garneren Last but zeker not least: deze Rabarber Rakker. Eigenlijk geldt hier weer gewoon precies hetzelfde kunstje. Je giet eerst de vodka over de ijsklontjes en daarna vul je het aan met rabarbersap. Appeltje eitje dus. Voor deze cocktail gebruikten we Our Amsterdam Vodka. Die overigens iedereen in huis moet halen, want hallo: check die fles. Die fles alleen al maakt van je keuken spontaan een soort designparadijs. Leuk voor een bloemetje bovendien, als ie leeg is. Maar goed, dat terzijde. Handige tip: wanneer je ijs gebruikt in je cocktail, gebruik dan het liefst echt een hele berg ijs. Dit zorgt er namelijk voor dat het ijs in je glas minder snel verwaterd. Weinig ijs betekent al heel snel geen ijs meer namelijk. En op zo'n lauwe cocktail zit echt precies niemand te wachten natuurlijk. En zo zien jullie maar weer, lieve mensen: laat je niet gek maken. Voor een impressive drankje heb je helemaal niet zoveel nodig. Mocht je deze cocktails zelf willen maken, dan hebben we nog wat handige receptkaarten voor je gemaakt die je kunt opslaan. Zo kun je ze er gemakkelijk bij pakken wanneer de tijd rijp is. Deze receptkaarten vind je hieronder.     En nu, let's borrel! Geniet en drink met je maten. Oh en deel vooral jullie drankjes met ons via social media bijvoorbeeld. Vinden we leuk. Hou het wel een beetje netjes hè. Nou, proost!  
  Fotografie, ontwerp & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Tips & leuke drankverhaaltjes: Tessa Monfrooy Heeft vijf jaar geleden Dorstlust opgezet is een frisdrank-vrouw pur sang. Bij Dorstlust moet je wezen als je eens iets ánders wilt drinken, in de allerleukste horeca, of gewoon, bij je thuis. Met de Drankerij in Amsterdam Oost als uitvalsbasis is ze druk bezig met de missie: Dorst Lessen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden