Stylish Zuipen - Herfstpunch

Het viel me opeens op dat er écht te weinig geborreld werd op dit gezellige platform. Dus daarom, terug van weggeweest, dames en heren, gelegenheidsdrinkers en ware borrelaars: hier is een nieuwe editie van Stylish Zuipen! Met in deze editie weer een belachelijk makkelijk recept voor een bijzonder lekkere Herfstpunch. Want ja, lieve mensen, ik heb ik mijn glazen borrel bol gekeken en zag dat punches, punchen, geef het beestje een naam, helemaal het nieuwe ding worden. Want, zeg nou eerlijk, een mix van lekkere drankjes in één grote kom waardoor je kunt blijven refillen, wie wil dat nou niet? Precies, dat dacht ik ook.

Samen met mijn vrienden van Dorstlust, het leukste drankjesbedrijf ter wereld, bedacht ik deze heuse Herfstpunch. Ik moet eerlijk zeggen, hij verschilt wat van de traditionele punch die je ouders vroeger waarschijnlijk nuttigden bij je oma. Hij is wat luchtiger, wat knapper en wat makkelijker in elkaar te draaien, maar het idee is hetzelfde. En dus met een Herfstig, feestelijk tintje, want hé je kunt weer lekker een trui aan en het is ook nog eens Halloween dit weekend, dus genoeg reden voor een feestje. Oké, daar gaan we. Wat heb je nodig?
- Een kom (ik kocht de mijne bij de kringloop voor twee hele euro's)

Dan, afhankelijk van de grote van de kom, de volgende ingrediënten:
- 1 deel Prosecco
- 2 delen priklimonade. Ik gebruikte Nix & Kix Peach Vanilla, met een vleugje cayenne peper
- Voor de liefhebber een scheutje wodka
- IJsklontjes
- Garnering naar keuze. Ik gebruikte (bloed)sinaasappel, goudbessen en eetbare bloemen

Nou, nu kan ik dus een heel veelvoudig beschreven proces gaan uitlichten over hoe je deze punch in verschillende stappen maakt, maar de realiteit is niet meer dan: gooi alles bij elkaar. Oke, de volgorde, dat zou de moeilijkheidsgraad iets kunnen verhogen. Pak de kom en vul de bodem met ijsklonten. Het ijs hoef je niet te crushen. Ik weet het, best jammer, want voor je innerlijke balans is het soms gewoon lekker om op iets te slaan. Hierna doe je één deel Prosecco in de kom en twee delen Nix & Kix Peach Vanilla. Stel dat jij een andere smaak lekkerder vindt, bijvoorbeeld rozenlimo, be my guest hè. Er is altijd ruimte voor creativiteit. Daarna voeg je een scheutje wodka toe en kun je los gaan met de garnering. Ervaring leert wel dat een bloemetje op het grote geheel net die 'oeh' en 'ah' losmaakt bij je gasten. Ik sneed (bloed)sinaasappel in dunne plakjes, voegde goudbessen toe en een vanillestokje. En dat is het. Echt waar. Fluitje van een cent. Hieronder vind je de cocktailkaart van deze Herfstpunch, die je kunt opslaan op je telefoon, zodat je het recept er makkelijk bij kunt pakken wanneer de tijd rijp is. Proost lieve mensen, geniet van jullie weekend. Oh en P.S. Er komt heel snel een héle leuke Mañana Mañana X Dorstlust verrassing aan. -

 

Fotografie, ontwerp & tekst: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Drankdeskundigheid: Tessa Monfrooy
Heeft vijf jaar geleden Dorstlust opgezet is een frisdrank-vrouw pur sang. Bij Dorstlust moet je wezen als je eens iets ánders wilt drinken, in de allerleukste horeca, of gewoon, bij je thuis. Met de Drankerij in Amsterdam Oost als uitvalsbasis is ze druk bezig met de missie: Dorst Lessen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden