Stylish tafelen: Pizzeriatje spelen

Weet je nog het 'Stylish zuipen' artikel, waarin we je drie cocktails lieten zien die je binnen drie minuten op tafel zette? Nou, we bedachten ons dat het misschien wel leuk zou zijn als je daar ook wat te bikken bij had. En dat dat er samen dan nog steeds allemaal heel Insta-waardig uitziet. In deze eerste editie: hoe maak je, helemaal zelf, een perfecte pizza? We zijn ons ervan bewust: het is zaterdag. De kans dat jij gisteren net even iets te hard bent gegaan op die ene VRIJMIBO en nu een flinke kegel hebt is groot. En de kans dat je jezelf het liefst naar de dichtstbijzijnde supermarkt zou slepen om een afbak pizza te kopen is nog groter. En de kans dat je op het punt staat om zo'n pizza waar het vet afdruipt gewoon in bed te laten bezorgen, is misschien nog wel het aller grootst. Maar dan vragen we je nu: heb je wel eens een zelfgemaakte pizza gegeten? Want echt, die zijn het aller àller lekkerst. Dus hijs jezelf alsnog van die bank, verplaats je naar de (super)markt en koop alle onderstaande verse ingrediënten. Voelt psychisch ook nog alsof je gezond bezig bent. Oja, en nodig wat vrienden uit. Kun je indruk op ze maken. En geloof ons, deze pizza's ga je never in je eentje opkrijgen. We beginnen met het deeg. Dat lijkt moeilijk en vermoeiend, maar is stiekem heel erg makkelijk.
WAT HEB JE NODIG?
Voor twee pizzabodems: - 450 gram bloem - 10 gram zout - 250 milliliter water - Half zakje gist - Spierballen Maak van de bloem een soort ronde dam. Of een vulkaan. Wat je wil. Daarin schenk je het water, waarin het zout is opgelost. Met je vingertoppen meng je alles door elkaar tot er een deeg ontstaat. Als je ongeveer 10% van de bloem met het water hebt vermengt, doe je de gist erbij. Dit kneed je nog even tien minuten goed door. Laat het deeg daarna even een uurtje (of langer) rijsen in een kom die je afdekt met een natte theedoek. Oja en vergeet de oven niet op z'n aller heetst voor te verwarmen! Dan komt het leukste gedeelte: je gooit er alles op wat je lekker vindt. Wij maakten twee verschillende: eentje met tomatensaus, geitenkaas en gegrilde aubergine en eentje met een crème fraîche basis en prosciutto. En man, die waren een partij lekker.
MEGA VEGA
- Passata di Pomodoro - Geraspte kaas - Mozzarella - Geitenkaas - Aubergine (in plakjes) - Een handje vol cherrytomaatjes Verdeel je deeg in twee bollen en rol hier bodems van. Het geeft niet als ze niet helemaal rond zijn, dat is juist lekker rustiek hè. Jamie Oliver zou trots op je zijn. De volgorde die je daarna het best kunt aanhouden is: tomatensaus, geraspte kaas, mozzarella. Bak de plakjes aubergine heel eventjes in een (grill)pan voor een optimale smaaksensatie. De cherrytomaatjes snijd je doormidden. Dit mag er allemaal zo op. Brokkel er daarna wat geitenkaas overheen. Schuif je makker daarna tien minuutjes de oven in en even wachten.. PIZZA!
HAMSES SHAFFY 
- Crème fraîche - Rode ui (in halve ringen) - Champignons (in plakjes) - Geraspte kaas - Mozzarella - Prosciutto - Verse tijm De, zoals ze dat in Italië mooi noemen, Pizza Bianco is een echte aanrader. Misschien niet wat je gewend bent, maar daarom absoluut niet minder lekker. In plaats van met tomatensaus, smeer je je bodem in met crème fraîche, hier bovenop gaan de geraspte kaas en de mozzarella. Dan is het de beurt aan de champignons en de prosciutto. Je topt 'm af met de rode ui en de fijngehakte verse tijm. Hier geldt hetzelfde: oventje in, oventje uit en buikjes rond eten maar! Goed glas rode wijn is hierbij nooit verkeerd. Oh en serveer de pizza's gewoon op de plank hè, dat is lekker fotogeniek. Iedereen die telefoons boven tafel en kieken maar! Mocht je deze recepten willen onthouden voor een volgende keer: hieronder vind je drie receptkaarten die je makkelijk kunt opslaan op je telefoon. Kun je ze er gewoon bij pakken wanneer jij daar zin in hebt.     Vanuit de Mañana Mañana pizzeria (hoe leuk zou dat zijn?) wensen we je een prettige voortzetting! Buon appetito!  
  Fotografie & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden