Nina's Deli: Weerstandsverhogende sappenparade

Vorige week opende ik mijn eigen digitale deli. In deze gloednieuwe rubriek trakteer ik je op allerlei fijne recepten voor de lekkerste snacks, soepen en sappen. Makkelijk en (meestal) gezond. Vorige week kwamen deze heerlijke dadelballetjes aan bod, deze week is het tijd voor een trio van sappen om je weerstand een flinke boost mee te geven. Want dat kunnen we wel gebruiken in tijden van Corona, niet waar?

Bij deze dus twee van mijn favo sappen (of nou oké, eigenlijk smoothies) én een shot, die ik voor mezelf maak wanneer ik het gevoel heb dat m'n weerstand wel een oppeppertje kan gebruiken. Of gewoon voor de lekker en om aan de vitamientjes te komen.

Groene rakker
Wat heb je nodig?
Voor een groot glas

- flinke hand spinazie
- 1 banaan
- stukje gember 
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel gemalen kaneel
 
- 100 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- scheut water
- optioneel: theelepel plantaardig eiwitpoeder
- blender of staafmixer

Simpeler wordt het niet: alles in een blender en mixen tot het een lekker soepel sappie is. Spinazie is een bron van vitamine C en mineralen. Gember en kaneel werken ontstekingsremmend. Banaantje erbij zorgt voor een lekkere zoete smaak, maar zit ook boordevol vezels en vitamine B. Citroentje bevat weer veel vitamine C. We kunnen er lang of kort over lullen, maar hier wordt je lijf vrolijk van.

Kurkuma shot
Wat heb je nodig?
Voor een glas 

- 100 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel gemalen kurkuma
- halve theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 mespuntje kruidnagel
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 eetlepel olijfolie

Oké, ik kan met de eer strijken en doen alsof ik het recept voor dit kurkuma shotje zelf bedacht heb, maar dat is niet zo. Ik las laatst het boek Food Pharmacy (vette aanrader als je meer wilt leren over darmflora) en daarin trof ik het recept voor dit verrukkelijke shotje aan. Want eerlijk, ik vind die kurkuma shots altijd zó smerig, maar deze drink je echt voor je lol. Serieus. 

Alles in een flesje/glas en schudden/roeren maar. Simple as that. Kurkuma werkt ontstekingsremmend. Omdat deze specerij niet zo makkelijk door het lichaam wordt opgenomen, kun je het in een drankje of shot combineren met peper (zwarte peper, chili peper of cayenne peper). De peper ondersteunt de opname van de kurkuma. 

Bieten sapje (disclaimer: je moet wel van biet houden voor deze. Duh.)
Wat heb je nodig?
Voor een groot glas

- 1 gekookte rode biet
- 1 banaan
- handje worteltjes
- stukje gember
- sap van een halve citroen
- 100 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- scheut water
- optioneel: theelepel plantaardig eiwitpoeder
- blender of staafmixer

Ook in dit geval is het enkel een kwestie van alles in een blender, aanzetten en opdrinken. Worteltjes bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen. Vitamine A is goed voor je huid, ogen en zorgt het voor een goede weerstand. Bieten en gember zijn beide ontstekingsremmend. Citroen is een bron van vitamine C. Ook voor deze combi geldt weer: knap je gegarandeerd van op en kan prima als tussendoortje.

Dat was 'm weer. Zorg goed voor jezelf en elkaar, lieve mensen.

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden