Nina's Deli: Snacks, soepen & sappen - Dadelballetjes

Een tijdje geleden liet ik in het artikel met het recept voor het hartverwarmende havermoutje al eens vallen dat ik geen échte keukenprinses ben. Ik vind het hartstikke leuk om lekkere dingen te maken (en vooral op te eten), maar ik heb er simpelweg het geduld niet voor om een heel vijfgangendiner te koken. Toen ik daar nog eens over nadacht besefte ik me: waar ik wél een kei in ben zijn snacks, sappen en soepen. Makkelijk en (meestal) gezond. En zo besloot ik mijn eigen digitale deli te openen. In deze gloednieuwe rubriek trakteer ik je op allerlei fijne recepten voor de lekkerste snacks, soepen en sappen.

En om 'm goed af te trappen, begin ik met het recept voor dé snack voor wanneer je zin hebt om een doos bonbons leeg te eten, maar geen zin hebt om je daar achteraf misschien schuldig over te voelen. Deze dadelballetjes zijn hartstikke lekker zoet en ja, ze bevatten natuurlijke suikers, maar zitten ook boordevol vitamines, vezels en gezonde vetten. En dat kunnen we van die doos bonbons dan weer niet zeggen.

 

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 12 balletjes

  • Keukenmachine
  • 150 gram dadels
  • 50 gram amandelen
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • Qua toppings kun je los gaan met wat jij lekker vindt (het moet wel kunnen blijven plakken, dus die dadelballen alsnog door de bonbons rollen gaat niet werken). Ik gebruikte gepofte quinoa, gedroogde rozenblaadjes en kokosrasp.

En hoe maak je ze?
Nou, simpeler wordt het niet. Je doet namelijk alle ingrediënten (behalve de toppings en ontpit je dadels even) in de keukenmachine en je laat deze draaien tot alles fijngemalen is. De substantie hoeft niet helemaal glad te zijn, eerder een beetje korrelig. Hierna rol je balletjes van je mengsel. Het balletje rol je daarna door een topping naar keuze (zonder topping zijn ze ookal heel lekker) en klaar is Kees. Een kind kan de was doen. Even in de koelkast zodat ze iets steviger worden en daarna uitdelen of allemaal zelf opeten.

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden