Valentijnsspecial: De ultieme (self)love date

Jawel, aanstaande zondag is het de dag van de liefde. En misschien wel de saaiste in jaren. Want of je nu vrijgezel of met iemand bent, we kunnen letterlijk geen kant op. Niet even lekker casual een wijntje sippen in een lokale wijnbar of voetje vrijen in een nét chic restaurant. Dit jaar blijven we thuis. En om ervoor te zorgen dat je je niet laat verleiden om Chinees te bestellen in je trainingspak, hebben we een ultieme date voor je bedacht die je zowel met jezelf, als met de liefde van je leven (of van het moment) gewoon thuis kunt optuigen.

1. Schenk een lekker drankje voor jezelf (en je geliefde) in
Dat mag een wijntje, frisje, cocktail of mocktail zijn. Wij hebben hieronder een receptje uitgeschreven voor een cocktail met gin, honing en citroen. Zoet, lekker verfrissend en bovendien is honing een afrodisiacum, dus wie weet gaat je bloed er ook nog eens sneller van stromen.

Ingrediënten
- 45 milliliter gin
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- optioneel: citroentje voor garnering

Bereiding
Eenvoudiger wordt het niet: doe alle bovengenoemde ingrediënten in een shaker, schut even goed door elkaar en schenk in een koud glas. Geen koud glas voor handen? Voeg dan wat ijsklontjes toe. Maak je cocktail af met een schijfje citroen.

2. Zet een zwoel muziekje aan
Één van de dingen die mijn stemming het meest kan beïnvloeden is muziek. En jawel, voor deze date hebben we aan alles gedacht. Zo ook een lekker lijstje met zwoele nummers voor op de achtergrond. De afspeellijst vind je hieronder, of op Spotify via deze link.


3. Zorg dat je omringt bent door een zee van kaarsen
Als er íets is wat zelfs van een Center Parcs bungalow nog een gezellige plek zou kunnen maken, dan zijn het kaarsen. We raden je dus aan om deze in overvloed aan te schaffen. Want ach, wie is er ooit minder geworden van een beetje overdaad op Valentijnsdag? Om het toegankelijk te houden voor je portemonnee krijg je met de code 'VALENTIJNTJE' tot en met 14 februari 14% korting op al onze geurkaarsen (ook de sets!).

4. Maak een naaktportret van jezelf of elkaar
Oké, deze zag je misschien niet helemaal aankomen. Maar wij geloven heilig dat je er een leuker én avontuurlijker mens van wordt als je af en toe even iets doet dat wellicht een beetje buiten je comfortzone ligt. En geloof me, de auteur van dit artikel heeft inmiddels zes jaar een relatie en spreekt uit ervaring wanneer ze zegt dat buiten je comfortzone opereren ook weer eens een ander licht kan laten schijnen op je relatie. Dus, we gaan met die billen bloot en doen het als volgt: mocht je dit met iemand gaan doen, drapeer jezelf dan nonchalant op de bank zoals Rose dat ooit voor Jack deed en geef je wederhelft 5 minuten om een schets van je te maken. Kan je hart sneller doen kloppen hoor, als je met zoveel aandacht bekeken wordt. Na die vijf minuten wissel je om.

Mocht je een avondje met jezelf zijn, dan doe je eigenlijk precies hetzelfde, maar positioneer je jezelf voor een spiegel. En ja, ook in je blootje. Huppatee. Bestudeer jezelf goed en teken alles wat je ziet. Geef jezelf daarna een knipoog en bedank jezelf voor het zijn van zo'n ontzettende spetter.

Wat nou saaie Valentijnsdag tijdens een lockdown? Alles wat je nodig hebt voor een geweldige date heb je waarschijnlijk gewoon al in huis. Geniet ervan en lang leve de (zelf)liefde!


Tekst, beeld & illustraties: Nina Nijland

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden