Terras Top 10 - Amsterdam

Jawel, de zomer staat voor de deur! En dat betekent: Amsterdam op haar mooist! En waar vier je de zomer in de stad (bij gebrek aan een achtertuin)? Precies, op het terras. Witbiertje in de ene hand, bruin fruitje in de andere. Samen met je lievelings of gewoon alleen met een bakkie in de ochtendzon. Om het terrasseizoen goed in te luiden vind je in dit artikel de tien fijnste, zonnigste terrassen van Amsterdam. Proost!

Nu horen we je denken: weer zo'n terras lijstje zoals op iedere gemiddelde blog? Nee nee, lieve mensen, dit is niet zomaar zo'n lijstje. Wij hebben een echte expert ingeschakeld, namelijk Brit Smits. Brit werkt als accountmanager bij Temper: een platform voor ZZP-ers in de horeca. Zeg maar de Uber en AirBnB op de arbeidsmarkt. Dagelijks komt ze in aanraking met ontelbaar veel horecagelegenheden, waar ze op bezoek gaat om Temper aan de man te krijgen. Oftewel: Brit knows best. Overigens: Temper is echt een top tip voor iedere ZZP-er waarbij de zaken even tegenzitten. Via de app kun je je namelijk gemakkelijk aanmelden voor een opdracht bij een horecagelegenheid, uit alle aanmeldingen kiest de horecaondernemer vervolgens de freelancer die bij hem/haar aan de slag kan! Lekker cashen. Nieuwe mensen ontmoeten. Beetje uit je comfortzone enzo. Wij zeggen: doen. Maar oké, dat terzijde. Terras top tien, hier gaan we.

 

#1 - LION NOIR

Je verwacht het niet tussen alle heftigheid in de Reguliers, maar hier zit een waar pareltje verstopt: Lion Noir. De binnentuin is een oase van rust. Hoewel de tafels zijn gedekt met wit linnen is de sfeer casual chic. Vooral de toetjes zijn een echte aanrader.

 

#2 - KAPITEIN ZEPPOS

Oké, eigenlijk kun je het geen terras noemen, want er staan slechts drie tafeltjes buiten. Maar deze drie tafeltjes staan wel in de leukste steeg van Amsterdam genaamd Gebed Zonder End. Elke eerste zondag van de maand organiseren ze Café-Chantant, waar iedereen de kans krijgt om op het podium te stralen als een ware ster. Gaat dat zien!
Gebed Zonder End 5, 1012 HS Amsterdam

 

#3 - ORLOFF AAN DE KADE 

Perfecte spot voor een borrel plak. Terras rondom dus altijd wel een plekkie in de zon te vinden. In Utrecht vind je nog een Orloff in een monumentale stadsvilla. Ook erg leuk!
Kadijksplein 11, 1018 AC Amsterdam

 

#4 - DE TROPEN

Verstopt achter het Tropenmuseum aan het Oosterpark. Ideale plek voor een bakkie en een taartje (Carrot Cake!) na een bezoek aan het museum.
Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

 

#5 - VONDELPARK 3

Heeft het beste uitzicht over het Vondelpark. Dit is typisch zo’n plek waar je de zondagochtend doorbrengt, al kijkend naar alles wat langskomt rennen, fietsen en rolschaatsen. Oja en niet geheel onbelangrijk: Brit's grote liefde runt hier de boel. En we kunnen verklappen: dat is een hele charmante verschijning.
Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam

 

#6 - FLORA

Voorheen wijnbar de Liefde, verstopt in het kleine parkje met die gezellige lampjes aan de Bilderdijkstraat. Zo’n plek waarvan je denkt: waarom ben ik hier al die jaren voorbij gefietst? Je kunt er fijn zitten en het aller beste nieuws: op dinsdagen is het Taco Tuesday.
Bilderdijkpark 1A, 1052 RZ Amsterdam

 

#7 NELSON MANDELA HUISJE

Aan de overkant van het IJ vind je het prachtige (google maar!) Nelson Mandela huisje. Ze vieren er de verbinding. Het culturele tintje merk je ook in de portemonnee, dus geen toeristen prijzen. Let wel op: ze gaan alleen open bij mooi weer.
Sixhavenweg 27, 1021 HG Amsterdam

 

#8 - GIRASSOL

Girassol, zonnebloem in het Portugees, dat klinkt een partijtje lekker zonnig toch? Nou, dat is het ook. Heerlijk terras aan de Amstel, perfect met een avondzonnetje. Bestel een kannetje sangria en waan jezelf in een mediterraans land. Pastaatje vongole maakt het helemaal af. Top zomeravond!
Weesperzijde 135, 1091 ES Amsterdam

 

#9 - JAAP EDEN BAAN

In de zomer naar de schaatsbaan? Jazeker. De Jaap Eden Baan claimt het grootste terras van Amsterdam te zijn. Ideaal na een rondje hardlopen (of gewoon als je zin hebt in een borrel). In de zomer zijn er vaak rommelmarkten, sportevenementen en muziekfestivals.
Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam

 

#10 - CAFÉ RESTAURANT RIVA

Nog zo’n topper aan de Amstel. Niet te verwarren met Rive, voormalig sterrentent van het Amstel Hotel. Bij Riva zit je minstens zo leuk maar net even wat aangenamer voor de buidel.

Dus, hop. Waar wacht je nog op? Rennen naar één van deze tien en we willen je niet zonder glimlach op je gezicht zien.  

 


 

Tips & tekst: Brit Smits
Vertrok tien jaar geleden vanuit Braboland naar de grote stad om iets anders te gaan doen dan de rest. Werkt inmiddels het liefst voor start ups waar het ‘wij gaan de wereld veroveren’-gevoel heerst. Van niets iets maken is waar ze het best in is. Naast lekker eten met een wijntje erbij natuurlijk.

Beeld: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden