Teken Therapie - Winter kloffie

Er is weinig therapeutischer dan lekker een beetje krabbelen op een papiertje. En of die tekeningetjes mooi moeten worden? Dat boeit dan helemaal niemand. Wanneer je even geen inspiratie meer hebt, je je niet meer kunt concentreren of je je zinnen wilt verzetten, teken het dan gewoon van je af. Om je daar een beetje mee te helpen, bedachten we de nieuwe rubriek Teken Therapie, waarin iedere maand een andere illustrator of tekenwonder jou een kleine opdracht geeft. 

Deze maand is het de beurt aan Chantal Lenting. Chantal is illustratrice en fotografe. Dagelijks deelt ze haar wonderschone creaties op haar blog Oceaan Groen en haar Instagram pagina, waar ze wordt gevolgd door bijna 24.000 mensen. We vroegen Chantal om een tekenopdracht voor jullie te bedenken, zodat jullie je drukke gedachten even opzij kunnen zetten. Waarom mediteren als je ook kan tekenen, toch? Al het tekengerei in de aanslag? Hier komt ie:

 - TEKEN JE FAVO WINTER OUTFIT -

Chantal zegt dat ze elke dag veel te veel tijd besteedt aan het kiezen van haar outfit: 'Past dit wel bij dat? Is het verkeerd om streep op streep of stip of stip te dragen en sinds wanneer is geel geen acceptabele combinatie met rood?' Elke ochtend kijkt ze er weer naar uit om haar dag te beginnen mijn favoriete bezigheid; haar outfit samen stellen. 'Als ik dan ook tevens iets wil tekenen, maar er schiet mij even niets te binnen, dan is het tekenen van mijn outfit die ik die dag aan heb mijn favo onderwerp. Ik vind het namelijk heerlijk om mijn liefde voor kleding ook te kunnen uiten in simpele illustraties die weer zorgen voor inspiratie voor andere outfits.'   En, net zoals de vorige keer, onthoud dat je tekening niet perfect hoeft te zijn. Want perfect is ook maar saai. Doe je mee? We zijn benieuwd naar je creatie. Mocht je ‘m bijvoorbeeld willen delen op Insta, tag ons dan even! Of gebruik #tekentherapie. Vinden we gezellig. Lijkt het jou wel wat om ook eens een editie van deze rubriek te verzorgen? Stuur dan een mailtje naar info@manana-manana.nl!  

 


Illustraties: Chantal Lenting
Fotografe, illustratrice, plantenmama en een ironische perfectionist die het liefst schetsboekjes vult onder het genot van soja cappuccino’s.

Grafische vormgeving & tekst: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden