Nina's lievelings: Bloemenadresjes in Amsterdam

Het is weer tijd voor een lijstje met mijn persoonlijke favorieten. Met deze kier: de beste adressen voor de mooiste bloemen in Amsterdam. Want van bloemen word ik het aller gelukkigst en na tien jaar wonen in Amsterdam, kan ik zeggen dat ik flink wat bloemenstalletjes en winkels af heb gefietst. Daarom vandaag, speciaal voor jullie, van mij, hier mijn all time favorieten. Overigens ben ik ook heel benieuwd naar jullie favo adresjes , want ik verken met heel veel liefde het bloemencircuit. Dus, deel ze gerust hieronder.

 

SIJMONS BLOEMEN

Gerard Doustraat 158
Met stip op één, want dit is echt mijn favo bloemenadresje in me stadsie: Sijmons bloemen. Een enorme soort loods in de Pijp, tot de nok toe gevuld met bloemen. En je mag ze zelf uitzoeken. Alle bloemen, althans bijna allemaal, kosten 50 cent per stuk. Flinke bos voor een prikkie dus. En ze staan me een partij lang. Ga hierheen, echt. Al is het alleen al om een praatje te maken met de leuke mensen die er werken.

 

BLOEMENWEELDE
De Clercqstraat 112-114
Ik ben zelf altijd fan van winkels waar je losse bloemen kan kopen, zodat je zelf een bos kan samenstellen. Bij Bloemenweelde hebben ze zowel losse bloemen, als bossen en ook nog een heel arsenaal aan planten. Prachtige winkel, leuke mensen. Bovendien zijn ze ook vet goed in het adviseren en en samenstellen van bloemen voor gelegenheden. Zo verzorgden ze bijvoorbeeld alle bloemen tijdens De Insta Klas die ik met Kelly organiseerde vorig jaar.
VAN BAERLE BLOEMEN

Van Baerlestraat tegenover nummer 58
Als je zelf niet zo'n ster bent in het samenstellen van een mooi bossie, dan moet je naar Van Baerle Bloemen. Daar doen ze het namelijk met liefde voor je. En nondedju, wat kunnen die vrouwen bloemschikken. Wat mij betreft de mooiste bossen van Amsterdam, dus zeker een bezoek waard.

 

LANSUPLANT

Kinkerstraat 225
Ik denk dat iedere Amsterdammer er al wel eens langs gefietst is, maar dat nog nooit iemand heeft gedacht: hier moet ik wezen. Dat snap ik. Het bloemen aanbod van Lansuplant is niet héél bijzonder, maar ik kwam er dus een tijdje geleden achter dat ze hier ook heel veel mooie bosjes met gedroogde bloemen verkopen. En kijk, dat is dan wel weer leuk en zeldzaam. Overigens was Lansuplant vorig jaar één van de weinige adressen waar ze (de inmiddels extreme Insta hit) Pampasgras verkochten. Dus die kun je daar waarschijnlijk snel weer vinden.

 

LOKALE BLOEMETJES

Nico Broekhuysenweg 20
In de Buiten Gewoon Amsterdam Fietstour die ik afgelopen Zomer maakte door Amsterdam West, schreef ik er ookal over: pluktuin Lokale Bloemetjes. En ik blijf erbij: wat een fijne plek. Een heel mooi initiatief, gerund door leuke mensen en zeg nou zelf: wie wordt er niet gelukkig van zijn of haar eigen bos bloemen plukken? De pluktuin is in de koude maanden even dicht, maar zet alvast een herinnering in je agenda voor een bezoek in het voorjaar.

 

ARJAN BLOEMEN

Eerste Helmersstraat 84-C
Aan keus ontbreekt het niet bij Arjan Bloemen hoor, nee nee zeker niet. Vooral als het pioenenseizoen weer losbreekt fiets ik hier graag even langs. Bovendien hebben ze ook een webshop waar je bossen bloemen kunt bestellen die, dezelfde dag nog, bezorgd worden in Amsterdam. En die bossen zijn mooi, niet zo'n tuttebellen Greetz boeket. -

 


 

Tips, tekst en beeld: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden