Maar hoe dan? - Pompom feest!

In Maar hoe dan? behandelen we iedere maand een mission impossible. Zo iets waarvan je denkt: hoe doen mensen dat toch? In deze editie: pompoms maken. Weetje je nog? Die kleine pluizige bolletjes die je maakte toen je vroeger klein was? Nou, die bolletjes hebben wij weer helemaal herontdekt. Waarom? Je kunt ze overal aanhangen en bovendien maken ze alles gezelliger. Maar hoe maak je die dingen ook alweer? Mocht je denken: dit soort handenarbeid is aan mij niet besteed. Dan ben je een aansteller. Want pompoms maken is zó makkelijk dat letterlijk iedereen met handen het kan. Bovendien is het ook wel eens goed voor je om je niet, voor de vijfde avond op rij, te vergrijpen aan Netflix. Kom eens achter die laptop vandaan! Handenarbeid is het nieuwe series kijken! In dit artikel laten we je zien hoe je een mega gezellige pompom-hanger maakt die je overal aan kunt hangen.     Wat heb je nodig? - Bollen wol in kleuren die je mooi vindt - Karton - Een schaar - Een (sleutelhanger) ring Wij kochten ze bij Jan de Grote Kleinvakman op de Albert Cuyp in Amsterdam.  - Je goede humeur Hieronder zie je in zes snelle stappen hoe je die dingen ook alweer in elkaar fröbelt.  
  Voor degene die visueel niet zo sterk zijn, hieronder ook nog een tekstuele omschrijving. Je knipt twee kartonnetjes in een cirkel met een gat erin. Deze omwikkel je met wol. Tip van de chef: werk met meerdere draden tegelijk. Scheelt een hoop werk. Grote stappen, gauw thuis, je kent het wel. Als je met je worstenvingers de wol niet meer door het gaatje krijgt, dan mag je stoppen met omwikkelen en is het tijd om tussen de twee kartonnetjes door de wol door te knippen. Tussen de kartonnetjes wikkel je in het midden een touwtje en daar leg je twee knopen in. Één van de twee touwtjes die je dan overhoudt kun je afknippen op de lengte van pompom. Het andere touwtje laat je lang, zodat je de pompom aan de ring kunt bevestigen.     Dit trucje herhaal je een aantal keer tot je ongeveer zes pompoms hebt. De kartonnetjes waar je de wol omheen wikkelt kun je in verschillende maten knippen. Dan krijg je pompoms in verschillende formaten. Maakt het geheel lekker spannend enzo. Al je gemaakte pompoms positioneer je in een groepje tot het geheel naar je zin is. Dan bevestig je ze aan de ring. Gewoon met een knoopje. Dat knoopje kun je het best even insmeren met blanke nagellak. Dat blijft extra goed zitten. Daarna knip je de resterende draden af behalve ééntje. Die ene wikkel je om de knoop om deze we te werken. En klaar is Karel! Ophangen maar! Aan tassen, in huis, aan je sleutelbos. Hou je niet in! Overal pompoms! Pompoms for president! Oké, we houden op. Laat je het ons zien als je ze zelf ook hebt gemaakt? Vinden we leuk.    
  Fotografie & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden