Hier wil je heen: Los Angeles

Afgelopen zomer bezocht Kelly het o zo fabuleuze en zonnige Los Angeles. Een plek die al tijden hoog op het lijstje stond van deze zonbeminnende acaïbowlverslaafde rozeliefhebster. Speciaal voor jullie schreef ze haar favo plekjes op. En omdat we begrijpen dat het misschien niet voor iedereen is weggelegd om deze prachtige plek te bezoeken, hebben we er lekker veel plaatjes bijgedaan. Kun je gewoon meegenieten en fantaseren hoe het zal zijn als je wel ooit je centen bij elkaar hebt gesprokkeld om een ticket aan te schaffen. 

Los Angeles. City of dreams. City of Angels. City of heel veel pinterestplaatjes. Ik kan er lang en kort over typen: die pastelkleurige zonsondergangen en hippe eettentjes deden me telkens toch wel wat. Na het zien van La La Land moest het er echt een keer van komen: tijd om deze stad zelf maar eens te ontdekken.

 

Tijdens het landen op vliegveld LAX besefte ik me meteen: holy shit wat een enorme stad.  En worden veel dingen over Los Angeles gezegd, maar binnen 24 uur wist ik het volgende zeker:

- Het kan er moordend heet worden, maar het voelt heel anders dan thuis (bij aankomst was het een graadje of 40, maar niks aan het handje

- Verplaatst je hier met een Uber, want het kost je bijna niks - Kleed je een beetje gezellig aan, dan heb je binnen no-time een leuk gesprek met een wildvreemde (lees: bloemenprintje hier, roze plissérok en lippenstiftje daar)

- Het is waar wat ze zeggen over het licht in deze stad: het is prachtig. De zonsondergang op Venice beach is adembenemend mooi De stad heeft veel verschillende gezichten. Het is een fantastische mengelmoes van stijlen. Naast de highlights, moet ik ook bekennen dat ik heel erg moest wennen aan de rauwheid van de stad. Veel stukken zijn prachtig mooi, maar niet iedereen heeft hier zijn of haar droom kunnen verwezenlijken en mede daarom - en hoi aangename temperaturen - zijn er veel daklozen op straat. Die zijn overigens allemaal prima op hun gemak zolang jij dat ook bent. Mocht je de kans krijgen om LA ooit te bezoeken, dan zou ik onderstaande adresjes zeker aandoen. Komen ze:

SLAPEN

Venice Beach
Wij sliepen in een superleuke airbnb in Hawaii-thema, met uitzicht op het strand. Wat wil je nog meer?

Downtown
Verwacht hier veel niet zo sexy hoogbouw. Je moet het dus hebben van alle coole dakterassen die hotels zoals The Line hier hebben. Overnachten is hier prima te doen en het Commissary restaurant (zei iemand brunch?) is gevestigd in een kas vol groen.

ETEN EN DRINKEN

The Butcher’s Daughter
Ik heb al menig brunch verorberd in m’n leven, maar deze plek staat in m’n top drie. De kaart staat vol lekkere, kleine gerechten en het is niet voor niets dat er vaak een rij staat. Mijn ultieme favoriet is de Seven Minutes in Heaven smoothie met dadels, kokos en… nou, ontdekt zelf maar! Hij doet z’n naam eer aan (vanuit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ‘ie bij de andere vestiging in New York lang niet zo lekker was).

Gjelina
Zelfde straat, bijna net zo lekker. Dit restaurant ken je misschien van de Netflix-serie Flaked. Het is de ideale plek voor een overheerlijke mushroom pizza. Of gegrilde bloemkool. Allemaal overpriced, maar hé, dat is LA.

Alfred
Matcha croissants. Iced lattes. Roze tegels. Say no more, Alfred heeft het allemaal.

Mama Shelter
Het regent ongeveer 7 dagen per jaar in LA, dus zijn er 358 avonden over om op een dakterras over de stad te kijken terwijl je geniet van je gezelschap, een smakelijke maaltijd, een cocktail en een lekker avondje uit in Hollywood.  

WINKELEN
Abbot Kinney
Alleen al met het kíjken naar alle leuke spulletjes ben je een halve dag zoet. Je vindt hier alle hippe mensen op een kluitje en je kunt ze bespieden terwijl ze winkelen bij Le Labo, stationery heaven Burro, AUST. (alle Australische merken van je dromen bij elkaar) koffie slurpen bij Intelligentsia en een ijsje halen bij Salt & Straw  
DOEN

Roadtrip naar Palm Springs
Huur een auto en rijd naar Palm Springs! Ook wel city of the grey and the gay. Hier vind je de lange straten omlijst door torenhoge palmbomen, het is net alsof je een perfect aangeharkte filmset oploopt. Bijna surreëel zo mooi. Het is geen toeval dat Walt Disney hier zijn vakantiehuis had. Slaap een nachtje in het Ace Hotel of The Saguaro (leen hier een fiets! met roze mandje!) en ervaar hoe chill deze stad is. Eet wat bij Reservoir of Birba en schiet een gezellige Instagramfoto bij That Pink Door.

Wallart
Over Instagram gesproken… LA staat bekend om haar tientallen Insta walls. Wij liepen op dag één zomaar tegen onze favoriet aan: de knalroze variant van Paul Smith. Je kunt je lol op in deze megastad!

 
Fotografie & tekst: Kelly Nederlof
Still leven fotograaf en online content creator (a.k.a. LDMOHI a.k.a. Leuke Dingen Maken Op Het Internet). Altijd op zoek naar nieuwe locaties, props en roze muurtjes. Daarom ook wel: fulltime fotograferende reislustige pink fanatic.
Illustraties: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden