Hier wil je naartoe: Oh oh Den Haag

Waarom een trip naar het buitenland, als je je eigen land nog niet eens helemaal ontdekt hebt? 'Want hallo, hoeveel plekken zijn er wel niet in ons kikkerlandje die ik nog nooit gezien heb?' bedacht ik me. En zo besloot ik, samen met mijn moeder en zusje, een bezoek te brengen aan Den Haag. Je weet wel, die mooie stad achter de duinen.

Ik moet je zeggen dat mijn beeld van Den Haag lichtelijk verknipt was door een zeker televisieprogramma waarin een groep zeer onnatuurlijk gebruinde tieners op vakantie ging naar het Griekse Chersonissos. Voordat we vertrokken rolde ik mezelf dus nog even lekker door de zelfbruiner. Mijn vooroordelen bleken echter niet helemaal gegrond. Hartstikke sfeervol, stijlvol en gezellig joh dat Den Haag. Hier een opsomming van de leukste plekken die we bezochten.

ETEN & DRINKEN

Pistache
Oké, deze ontbrak op vrijwel geen enkel Den Haag lijstje dat ik tegenkwam op Google. En helemaal terecht overigens. Lekker lunchen, ontbijten, je doet het bij Café Pistache (niet te verwarren met Hotel Pistache). Lekkere broodjes, salades, verse sappen. U vraagt, de bijzonder vriendelijk vrouwen van Pistache draaien.

Bella! Bella!
Spiksplinternieuw is het - Italiaans restaurant Bella! Bella!. De parel van de spookboulevard van Scheveningen. Want zo hé, daar is een partij weinig te beleven in februari. Maar gelukkig, tussen de nogal droevige strandtenten troffen we deze topper. Open vanaf afgelopen november en extreem Insta waardig. Van de inrichting ging met stylinghart sneller kloppen. Van de verse pasta's overigens ook. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de burrata. Bezoekje waard hoor.

Haver
Je denkt misschien: wat kun je nou fout doen aan een croissant en scrambled egg. Nu geloof me - een hoop. Bij Haver hebben ze het echter helemaal in de vingers. De lekkerste eitjes, sapjes en verse croissants in tijden genuttigd hier. Zeker even gaan ontbijten hier. Mocht dat er niet van komen, geen paniek: ze serveren de hele dag de lekkerste gerechten.

Prins Hendrikstraat
Op zoek naar lekker eten en er ook nog een beetje stijlvol bijzitten? Dan is de Prins Hendrikstraat een echte aanrader. Helaas hadden wij te weinig tijd en maagruimte om ze allemaal in polonaise uit te proberen, maar door een vluchtige blik naar binnen en op de kaart zou ik zeker gaan lunchen bij Hummus, pizza eten bij Vincenzo's en burgers knallen bij Ich Bin Ein Hamburger.

SLAPEN

Scheveningen Beach Apartment 5
We sliepen tijdens ons bezoek aan Den Haag een nachtje in Scheveningen. Puur en alleen omdat ik daar een fantastisch leuk Airbnb-tje had gevonden. En die was net zo knus als op de foto's. Precies goed voor met z'n drieën. Alles zat erin. Heel smaakvol ingericht. Een minuutje van het strand. Echt een aanrader. Dus mocht je gaan, zoek dat even naar 'Scheveningen Beach Apartment 5'. Mocht je met meer mensen zijn: er zijn allerlei verschillende kamers die ze verhuren en in hetzelfde pand zitten. De een nog mooier dan de ander.

DOEN

Uitwaaien
Als je dan toch geslapen hebt in Scheveningen, dan mag een wandelingetje langs het strand natuurlijk niet ontbreken. Zoals eerder gezegd is Scheveningen in de zomer een stuk sfeervoller, maar hé, wie is er ooit slechter geworden van lekkerste zilte, frisse lucht?

Winkelen
Een lekker partijtje shoppen kun je zéker in Den Haag. Echt spannende, vernieuwende winkels ben ik er niet tegengekomen. Maar lekker slenteren en de hele Bijenkorf uitspelen, daar kan soms geen hippe conceptstore tegenop.

Gemeentemuseum Den Haag
Ons bezoek aan Den Haag dankten we in eerste instantie aan het ontdekken van de tentoonstelling 'Femmes Fatales' waar we alle drie graag heen wilden. Over sterke vrouwen in de modewereld. Echt eentje die je nog even moet meepakken als je de kans krijgt (de tentoonstelling is er tot en met 24 maart 2019). Eenmaal daar ontdekten we ook de prachtige werken van Ad Gerritsen. Het Gemeentemuseum hangt vol met moois. Zo is er net een nieuwe tentoonstelling van Erwin Olaf geopend, maar hangt er in de tuinzaal ook één van de strandbeesten van Theo Janssen. Getalenteerd kunstenaar en tevens goede vriend van mijn schoonouders, die adembenemende wezens maakt van PVC buizen en gerecycled plastic.

 Beeld, tekst & vormgeving: Nina Nijland
Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele mond vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden