Teken Therapie - Ochtend favorieten

Er is weinig therapeutischer dan lekker een beetje krabbelen op een papiertje. En of die tekeningetjes mooi moeten worden? Dat boeit dan helemaal niemand. Wanneer je even geen inspiratie meer hebt, je je niet meer kunt concentreren of je je zinnen wilt verzetten, teken het dan gewoon van je af. Om je daar een beetje mee te helpen, bedachten we de nieuwe rubriek Teken Therapie, waarin iedere maand een andere illustrator of tekenwonder jou een kleine opdracht geeft.  In deze eerste editie is het de beurt aan Carole Matthijsse. Mocht je nu denken: Hé, die naam ken ik. Dat zou heel goed kunnen, ze illustreerde namelijk eerder 'De Grote Zomer Paklijst' voor ons. Man, wat kan die vrouw tekenen en aquarellen. We vroegen Carole om voor jullie een tekenopdracht te bedenken. Dus tover maar een potlood en een velletje papier tevoorschijn, want hier komt ie:
 
- TEKEN WAT JOU BLIJ MAAKT ALS JE WAKKER WORDT -
  Dat kan van alles zijn. Je grote liefde, de zon die door de gordijnen schijnt, of dat ontbijtje op bed dat je eigenlijk nooit krijgt. Voor Carole is het haar eerste kopje koffie van de dag.   "Als moeder van twee kleine zoontjes en een man die veel op reis is, zijn de nachten kort. Als ik 's morgens mijn koffie maak, is dat het eerste echte momentje voor mezelf. En ondanks dat de kans om mijn kersverse cappuccino daadwerkelijk warm op te drinken klein is, geniet ik extra van dit rustmoment. Mijn zoontjes maak ik heel blij met een lepeltje melkschuim." Carole maakte haar tekening met potlood, fineliner en aquarel. Hoe jij jouw favo ochtend dingetje tekent is helemaal aan jou. En onthoud goed: het hoeft niet perfect te zijn. Oefening baart kunst! Doe je mee? We zijn benieuwd naar je creatie. Mocht je 'm bijvoorbeeld willen delen op Insta, tag ons dan even! Of gebruik #tekentherapie. Vinden we leuk. Héél leuk. Lijkt het jou wel wat om ook eens een editie van deze rubriek te verzorgen? Stuur dan een mailtje naar info@manana-manana.nl!
  Illustraties: Carole Matthijsse PR manager turned illustratrice, moeder en expat in China. Reist graag en veel, gewapend met haar schetsboek om altijd, overal mooie dingen te kunnen tekenen en schilderen. Maak je blij met interieur design, Amsterdam, een goed glas wijn, lekker eten, mooie kleding en een fijn boek. Oja, en cappuccino. Grafische vormgeving & tekst: Nina Nijland Stylist, vormgever, illustrator en tevens oprichter van Mañana Mañana. Inderdaad, dat is een hele bek vol. Lang verhaal kort: maakt graag mooie dingen (in welke vorm dan ook) en is ervan overtuigd dat mensen zichzelf veel te serieus nemen. Heb jij ideeën voor Mañana Mañana of zijn er onderwerpen die je graag terug zou willen zien? Laat het ons hieronder weten!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat deze gepubliceerd worden