Mañana Musica #14 – Nazomeren

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik een lijstje met muziek aanraadde. Zonde eigenlijk, want volgensmij genoten er best wat mensen van en hallo, music was misschien dan m’n first love, maar staat zeker in de top 5. Vandaar bij deze, van mij voor jullie, een lijstje om lekker mee te (na)zomeren.

READ MORE

Maar hoe dan? – Maak je eigen hemelbed

In Maar hoe dan? behandel ik eens in de zoveel tijd een mission impossible. Zo iets waarvan je denkt: hoe doen mensen dat toch? In deze editie: maak je eigen hemelbed. Hartstikke knus. En bovendien een fluitje van een cent.

READ MORE

Hier wil je naartoe: Marrakech 2.0

We kunnen inmiddels wel stellen dat Marrakech, naast Amsterdam, écht m’n lievelingsstad is. De kleuren, geuren, spullen, manier van leven, alles inspireert me. En omdat ik inmiddels best wel weer wat nieuwe leuke plekken heb aangedaan, vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuw artikel met tips.

READ MORE

Bak je blij: 3 makkelijke no bake verjaardagstaarten

Wil je je lievelingsmensen lekkere zelfgebakken taart voorzetten op je verjaardag, maar heb je of geen tijd, talent of ervaring? Ik voel je. Ik had nog nooit een taart gebakken in mijn leven, maar dit jaar vond ik het toch eens tijd worden. Ik deed research en ging voor deze drie toppers. En spoiler: ze zijn geweldig lekker geworden.

READ MORE

Hier wil je naartoe: Oh oh Den Haag

Waarom een trip naar het buitenland, als je je eigen land nog niet eens helemaal ontdekt hebt? ‘Want hallo, hoeveel plekken zijn er wel niet in ons kikkerlandje die ik nog nooit gezien heb?’ bedacht ik me. En zo besloot ik, samen met mijn moeder en zusje, een bezoek te brengen aan Den Haag. Je weet wel, die mooie stad achter de duinen.

READ MORE

Doe het lekker zelf: pompomslingers maken

Vandaag is het mijn verjaardag en dus hangen we lekker de slingers uit. En wie ooit heeft bedacht dat slingers driehoeken van plastic moeten zijn, is een ei(kel). Want zijn slingers van, laten we zeggen, pompoms bijvoorbeeld niet veel leuker? Precies, dacht ik ook. Dus hup, aan de slag ermee. Je kunt ze namelijk heel eenvoudig zelf maken.READ MORE

Lekker therapeutisch: kettingen maken

Het komt mij net iets te vaak voor dat wanneer iemand me vraagt hoe het gaat, ik antwoord met: ja goed, druk man! Als ik dat voor de derde keer zeg die week, weet ik dat ik even een stapje terug moet doen. Want dat is niet helemaal mijn bedoeling in het leven – het alleen maar druk hebben. En omdat ik het gevoel heb dat meer mensen soms eens wat vaker een tandje minder hard moeten gaan, besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen: Lekker Therapeutisch. Met allerlei dingen die fijn zijn om even rustig te doen om je zinnen te verzetten.READ MORE

Nina’s lievelings: Bloemenadresjes in Amsterdam

Het is weer tijd voor een lijstje met mijn persoonlijke favorieten. Met deze kier: de beste adressen voor de mooiste bloemen in Amsterdam. Want van bloemen word ik het aller gelukkigst en na tien jaar wonen in Amsterdam, kan ik zeggen dat ik flink wat bloemenstalletjes en winkels af heb gefietst.READ MORE

Stylish Zuipen – Herfstpunch

Het viel me opeens op dat er écht te weinig geborreld werd op dit gezellige platform. Dus daarom, terug van weggeweest, dames en heren, gelegenheidsdrinkers en ware borrelaars: hier is een nieuwe editie van Stylish Zuipen! Met in deze editie weer een belachelijk makkelijk recept voor een bijzonder lekkere Herfstpunch.

READ MORE

Doe het lekker zelf: Macramé bladeren

Zo, het leek me wel weer eens tijd om de handjes lekker te laten wapperen. En wel in de vorm van een vermakelijk doe-het-zelf artikeltje, waarin ik je uitleg hoe je een gezellig stel macramé bladeren in elkaar knoopt. Moeilijk? Helemaal niet. Een kind kan de was doen. READ MORE